Billån Priser - De bedste Billån i Danmark

Vi skaber oversigt over de bedste Billån i Danmark ud fra priser, anmeldelser og kundeservice.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Samlede kreditbeløb: 20.000 kr. – Løbetid: 12 måneder – Månedlig ydelse fra: 2300 kr. – Debitorrente på: 22,50 % – ÅOP på: 24,97 % – Samlede kreditomkostninger 4.500 kr.  – Samlet tilbagebetaling fra 24.500 kr.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lån 30.000 kr., lån tid over 4 år, variabel rente: Mdl. ydelse 780 – 900 kr., debitorrenten 9,95% – 18,95%. ÅOP før skat fra 11,85% – 20,84%. Samlede kreditomkostninger 7.402 – 13.119 kr., og det samlede tilbagebetalte beløb fra 37.402 – 43.119 kr.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel:  24.000 kr. over 82 mdr. Variabel debitorrente: 16,90%-19,56%. ÅOP: 20,18%-22,94%. Mdl. ydelse: 518-551 kr. Samlet tilbagebetaling: 42.442-45.220 kr. Samlede kreditomk.: 18.442-21.220 kr. Etableringsomkostninger samt betalingsgebyrer er medtaget i alle beregninger. Baseret på betaling via HomeBanking. Fortrydelsesret 14 dage.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel:  Rentesatsen er fast. For et lån på 3000 kr med en løbetid på 6 måneder er den nominelle rente 22.44%. Den samlede omkostninger i procent er 24.90%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr pr. måned i 6 måneder.

Indholdsfortegnelse

Billån

Er det tid til at finde en ny bil? I dag kan du på finansieret dit bilkøb på mange forskellige måder. Uanset om du allerede har en del af beløbet til en ny bil, eller om du skal ud og låne det fulde beløb for bilen.

Herunder har vi samlet nogle af de typiske spørgsmål, som man kan have, når man skal ud at finde et billån.

For hvilke typer billån findes der egentlig, hvordan finder man det bedste lån til ens behov og er der noget, man skal være særligt opmærksom på, når man skal finde et godt billån?

Låneberegner

Hvordan fungerer et billån

Det er de færreste, der har råd til at gå ud og købe en ny bil kontant. Derfor er et billån for de fleste en fast del af det at købe en ny bil. 

Et billån fungerer ligesom et hvilket som helst andet lån. Herunder kan du se, hvordan man får et billån i 4 enkle skridt: 

#1 Du ansøger om et billån

Når du har kigget de forskellige låneudbydere igennem og fundet det billån, som du synes lyder bedst, kan du sende en ansøgning afsted til låneudbyderen.

Det gør du ved at gå ind på låneudbyderens hjemmeside og udfylde låneansøgningen til et billån. 

Her skal du angive, hvor meget du ønsker at låne, hvor lang en løbetid du vil have og dernæst nogle informationer om dig og din økonomi. 

#2 Du bliver kreditvurderet

Låneudbyderen vil ud fra din ansøgning lave en hurtig kreditvurdering af dig.  De kigger på oplysninger om dig og din nuværende økonomi. 

Ud fra de oplysninger, afgør de om du kan få godkendt et lån. Hvis de godkender lånet, fastsætter de lånebetingelserne. Det vil sige renten, ÅOP, gebyrer, løbetid og andre vigtige dele af aftalen.

#3 Du modtager låneaftalen på billånet

Når du er blevet godkendt, vil du modtage låneaftalen. Husk at kigge alle informationer igennem, så du er sikker på, at du får sagt ja til et lån, som du er tilfreds med. 

Hvis alt er som det skal være, kan du nemt og enkelt underskrive ved at bruge MitID.

#4 Du modtager beløbet

Når låneaftalen er underskrevet, får du lånebeløbet udbetalt i løbet af et par hverdage. Du kan nu tage ned til bilforhandleren og købe din nye bil. 

Hvor meget koster et billån

Der er ikke et præcist tal for, hvor meget et billån koster, fordi det er noget den enkelte låneudbyder giver dig et individuelt tilbud på. Renten på et billån kan derfor gå få fra bare 2% og helt op til 25%.

Hvor meget dit billån vil koste dig, afhænger i høj grad af, hvor høj en rente og andre  låneomkostninger, som låneudbyderen tilbyder dig. 

Derfor er det også altid en god idé at sammenligne flere billån med hinanden, inden du skriver under på et lån. 

Hvis du ansøger du om et billån med udbetaling, kan du ofte få en lavere rente og dermed et billigere lån. Men det kræver selvfølgelig, at du har en opsparing eller lignende, som du kan bruge til at finansiere udbetalingen til bilen. 

Sådan sammenligner du billån

Vi har gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige billån her på siden. Du kan hurtigt danne dig et overblik over de forskellige online låneudbydere, og hvad de kan tilbyde dig i lånebeløb, løbetid og låneomkostninger. 

Når du skal sammenligne de mange billån med hinanden, er det vigtigt at du overvejer, hvad dine behov til et lån er. Overvej følgende: 

  • Hvor mange penge skal du låne?
  • Er det vigtigt, at du kan udbetalt lånet hurtigt?
  • Vil du have et billån med eller uden udbetaling?
  • Vil du have en kort eller lang løbetid på lånet?
  • Vil du helst have en fast eller variabel rente? 

Når du har styr på dine lånebehov, er det nemmere for dig at udvælge de online låneudbydere, som passer til dig.

Når du står tilbage med en lille håndfuld låneudbydere, som du skal vælge imellem, er det en rigtig god idé at udfylde en låneansøgning hos hver af dem. 

Det gør det enkelt at sammenligne låneudbydernes tilbud til dig, og vælge det lån, som har de laveste renter og låneomkostninger. 

Hvor meget kan jeg låne

Når du skal finde ud af, hvor meget du kan låne til en ny bil, skal du kigge på din nuværende økonomiske situation:

Hvad ligger din indkomst på, hvad har du af udgifter og hvor stort et rådighedsbeløb har du, når alle regninger er betalt?

Det er en god idé at lægge et budget for at se, hvor mange penge du egentlig har i dit rådighedsbeløb, og hvor stort et beløb der ville kunne blive lagt til side til at betalt af på et billån.

Husk at medregne alle udgifter på bilen

Når du skal finde frem til, hvor meget du har råd til at låne, skal du huske at et bilkøb ikke bare er prisen på bilen, men også de efterfølgende udgifter. 

Det er en god idé at lave et budget for bilen, som indeholder alle de udgifter, som du får månedligt og årligt på din nye bil: 

Alle der har en bil i Danmark skal 2 gange årligt betale ejerafgifter på bilen. De varierer efter, hvor stor og hvor gammel en bil du vil købe.

Når du er bilejer er det også lovpligtigt at have en ansvars- og kaskoforsikring. Hør eventuelt dit forsikringsselskab, hvad de kan tilbyde dig i forsikringer, så du ved, hvor stort et beløb du skal medregne i budgettet. 

En anden udgift du ikke må glemme i budgettet er forbrug af benzin, diesel eller el. Hvor meget tænker du at køre? Der skal månedligt lægges til side, så du kan fylde din bil op med brændstof. 

Engang imellem skal du også betale for service og syn på bilen. Det skal der også være plads til i budgettet, da det er lovpligtigt at få synet bilen hvert 2. år. 

Løbetid på billånet

Over tid vil din bil tabe mere og mere værdi. Det kan have betydning for, hvor lang en løbetid, som du optimalt skal sætte på dit billån.

En tommelfingerregel siger, at en bil taber ca. 16-25% i værdi hvert år. Og den største afskrivning sker efter bilens første år. 

Men der er flere ting, der er med til at afgøre, hvor hurtigt bilen taber værdi. Jo flere kilometer du kører i den årligt, jo mere taber den i værdi. Nogle modeller taber også hurtigere værdi end andre. 

Optimalt set, skal du ikke sætte løbetiden længere, end du forventer at beholde bilen. Ellers kan du kan ende med at stå med en restgæld på en bil, som du ikke længere ejer. Det kan blive til gæld, som kommer til at påvirke købet af din næste bil. 

Det skal du være opmærksom på, når du vælger billån

Når du skal ud og finde det bedste billån til dig, er det en god idé at have overvejet, hvordan du helst vil have at dit lån bliver skruet sammen. 

Der er mange muligheder på lånemarkedet, som passer til forskellige behov. Her kan du se nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, når du søger efter et billån: 

Tjek dine lånemuligheder

Inden du tager ud begynder at forhandle med bilforhandleren, er det en god idé at have kigget rundt på nettet efter dine lånemuligheder.

Selvom du kan være heldig at få et rigtig godt tilbud fra bilforhandleren på en bilfinansiering, er det ikke til at vide om det er den bedste løsning for dig, før du har kigget alle dine muligheder igennem. 

Udover bilfinansiering hos bilforhandleren kan du vælge at låne til bil i banken eller få et billån hos en online låneudbyder.  

Vil du have et lån med eller uden udbetaling 

Der findes både billån med og uden udbetaling. Hvis du vælger et billån med udbetaling, skal du som regel lægge 10-20% af den samlede pris, når du køber bilen. Det kan have den fordel, at du kan forhandle bedre lånevilkår for lånet. 

Alternativt kan du vælge et billån uden udbetaling. Her låner du hele beløbet og behøver derfor ikke at have lagt penge til side til et bilkøb. Du kan til gengæld opleve at få tilbudt dyrere lån. Så her er det en god idé, at du får indhentet flere tilbud, som du kan vælge imellem. 

Vil du stille sikkerhed

Når du tager et billån, kan du enten vælge at stille sikkerhed i bilen eller låne uden sikkerhed. Hvis låneudbyderen får stillet sikkerhed i din nye bil, vil lånet blive betragtet som mere sikkert, og du vil derfor få bedre lånevilkår. 

Men denne form for lån har den ulempe, at låneudbyder kan vælge at sælge din nye bil, hvis du pludselig står og ikke kan betale dine regninger. Denne risiko løber du ikke, hvis du finder et billån uden sikkerhed. Til gengæld vil lånet ofte være dyrere. 

Vil du have fast eller variabel rente

Der findes både billån med fast og variabel rente, og hvad der er det rigtige for dig er smag og behag.

Hvis du vælger et billån med en fast rente, er det ofte lidt dyrere end et billån med variabel rente. Til gengæld ved du præcis, hvad du skal betale hver måned, og du får ingen ubehagelige overraskelser, med renter det pludselig stiger. 

Hvis du derimod vælger en variabel rente, er det ofte det billigere valg. Men du har til gengæld en usikkerhed i, hvad du skal betale for dit billån og der er en risiko for, at renten pludselig stiger i løbet af lånets løbetid. 

Hvor kan jeg få et billån online

Hvis du vil have et billån, der hverken kræver, at du stiller sikkerhed eller har et krav om 20% i udbetaling, så kan et online billån, være det helt rigtige lån for dig. 

Der er mange online låneudbydere, der tilbyder billån med lave renter og en hurtig låneproces. 

Her kan du se nogle af de populære online låneudbydere, som kan tilbyde dig et billån:

Santander billån

Hos Santander Consumer Bank kan du få et billån på op til 350.000 kroner. Det har et af de populæreste billån blandt forbrugerne. 

De arbejder også sammen med bilforhandlere rundt omkring i Danmark om at tilbyde bilfinansiering til deres kunder. Derfor kan det måske være en af Santanders billån, som du bliver præsenteret for nede hos din bilforhandler. 

Bankly

Bankly er en af de førende låneudbydere, når det kommer til billån. Her kan du låne op til 500.000 kroner til en ny bil,  og du kan få en løbetid på op til 12 år. 

Bankly gør det muligt for dig at lægge et beløb til udbetaling. Du bestemmer helt selv, hvor stort beløbet skal være. 

Når du har ansøgt om et billån, vil du modtage tilbud fra flere forskellige banker. Du kan nu vælge det lån, som du synes lyder bedst. 

Coop billån

Coop Bank tilbyder billån på op til 600.000 kroner med en løbetid på op til 10 år. Når du ansøger om et billån kan du selv vælge om du vil lægge en udbetaling til bilen. Du vælger også helt selv, hvor stort et beløb du ønsker at lægge. 

Bank Norwegian billån

Bank Norwegian er en populær online bank, og deres billån er ingen undtagelse. Hos Bank Norwegian kan du låne op til 400.000 kroner.

Du kan låne, uanset om du vil købe en spritny bil eller en brugt bil, som har kørt mange kilometer med sin tidligere ejer. 

Lendo billån

Lendo indhenter lånetilbud til dig fra flere forskellige banker. De kan være den rigtige mulighed for dig, hvis du har forelsket dig i en dyrere bil. Her har du nemlig mulighed for at ansøge om helt op til 1.000.000 kroner til et billån. 

Du skal dog være opmærksom på, at det kræver 10% udbetaling, hvis du søger for mere end 350.000 kroner hos Lendo. 

Ikano Bank billån

Ikano Bank giver billån på 300.000 kroner, som kan have en løbetid på op til 12 år. Hvis du er ung, kan Ikano Bank være den rigtige låneudbyder for dig, for her er alderskravet kun 18 år til et billån. 

Sambla Billån

Hos Sambla sender du én låneansøgning afsted og står kort tid efter med flere lånetilbud fra forskellige online banker.Du kan få et billån på helt op til 500.000 kroner og løbetiden kan gå op til 15 år. 

Forskel på banken, bilforhandleren og en online låneudbyder

Mange overvejer, om de skal jeg tage et billån i banken, hos bilforhandleren eller hos en online låneudbyder.  

Herunder har vi samlet den vigtigste information om de tre lånemuligheder, så du nemmere kan se, hvilken form for billån, der passer til dig og din økonomi.

Sådan fungerer et billån i banken

Du kan vælge at forhandle billån med din egen bank. De fleste banker har i dag en online låneformular, så du nemt kan sende en låneansøgning af sted. 

Bankerne har generelt brug for lidt mere dokumentation fra dig, end de online låneudbydere. Du kan derfor i nogle tilfælde blive kontaktet af en bankrådgiver, som vil have ekstra information fra dig. 

Det er ofte sværere at blive godkendt til et billån i banken. Men bliver du godkendt til et lån, får du et lånebevis fra banken, som viser, at du må låne penge til at købe en bil for et bestemt beløb, når den rigtige bil dukker op. 

Der er flere fordele ved et billån gennem din bank. Din bank allerede kender din økonomi, og kan derfor hurtigt give dig nogle tal på, hvor meget du kan låne.

Din bank vil også kunne tilbyde dig rådgivning, når du skal vælge, hvordan du vil have dit billån til at se ud.  

Der er også mange, der er glade for at have samlet deres økonomi ét sted, fordi det giver et bedre overblik. 

Til gengæld vil et billån gennem banken stille krav om sikkerhed i lånet. Det vil sige, at banken tager pant i bilen, så de er sikre på at kunne få lånet indfriet.

Hos nogle banker er der også et krav om udbetaling på 20% af det samlede beløb. Du skal med andre ord have penge lagt til side, inden du kan tage et billån gennem banken.  

Sådan fungerer et billån hos bilforhandleren

Når du står nede ved bilforhandleren og har fundet drømmebilen, kan det virke let at få ordnet finansieringen med det samme, så du kan få bilen med dig hjem hurtigst muligt. 

Bilforhandlere samarbejder ofte med et finansieringsselskab, som tilbyder dig at låne til den nye bil. Det er en nem måde for dig at ordne bilkøb og lån på samme tid.

Når bilforhandleren finansierer dit billån, køber du bilen på en købekontrakt. Her er det nødvendigt, at du lægger en udbetaling på 20%. Til gengæld kan du tit få billigere renter sammenlignet med bankernes renter på billån. 

Du behøver dog ikke at tage imod tilbuddet, og ofte er det faktisk muligt at finde billigere alternativer, hvis du sammenligner billån online. 

Sådan fungerer et billån hos en online låneudbyder

Hvis du er på udkig efter et billån online, kan du på denne side nemt og bekvemt sammenligne flere forskellige online låneudbydere.

Mange online låneudbydere tilbyder helt op til 500.000 kroner, som du kan bruge til at finansiere din nye bil. Ofte kan du få en god rente, hvis du sætter lidt tid af til at finde frem til den billigste online låneudbyder.

Når du skal søge om et billån hos en låneudbyder, skal du udfylde låneansøgningen på deres hjemmeside. 

Her angiver du oplysninger om dig og din økonomi og indtaster, hvor meget du vil låne. Du vil efter kort tid modtage et svar på din låneansøgning, som fortæller dig, om du er afvist eller godkendt til et lån.

Du vil typisk stå med hele lånebeløbet efter 1-2 hverdage, og du kan herefter gå ned til bilforhandleren og gennemføre købet af bilen. 

Et billån hos en online låneudbyder har den fordel, at der stilles meget få krav. Først og fremmest er det nemmere at blive godkendt til et billån, end det er hos banken. 

Du skal heller ikke stille sikkerhed i lånet, og hos mange låneudbydere kan du selv vælge, om du vil have et billån med udbetaling, eller om du vil låne det fulde beløb. 

Skal jeg vælge et billån med eller uden udbetaling

Når du søger efter et billån, kan du både finde lån med og uden udbetaling. Nogle låneudbydere kræver at du lægger en udbetaling på mellem 10-20%, når du køber en ny bil. 

Hos andre låneudbydere skal du ikke lægge en udbetaling, og du kan i stedet låne det fulde beløb for bilen.

Der er fordele og ulemper ved begge former for aftaler, så hvad der giver mening for dig kommer helt an på din økonomi og ønsker til et lån.

Billån med udbetaling

Vælger du et billån med udbetaling, vil du selv betale en del af bilen. Ofte er det et sted mellem 10-20%, og du kan vælge at lægge flere penge, hvis du ønsker det. 

Resten af beløbet vil blive dækket af dit billån. 

Den største fordel ved at vælge et billån med udbetaling er, at du ofte vil få tilbudt de bedste renter og gebyrer. Det er fordi, du viser at du har en sund økonomi, hvor der er et godt økonomisk råderum, når du har mulighed for at lægge til side til en udbetaling. 

Det betyder, at en låneudbyder vil give dig en højere kreditvurdering. Når du får en høj kreditvurdering, vil du få tilbudt bedre renter, ÅOP og gebyrer på dit lån.

Samtidig nedbringer du gælden fra start af, hvilket sparer dig for renter og dermed gør købet af bilen billigere for dig.  

Billlån uden udbetaling

Nogle gange har man bare ikke pengene til udbetalingen på den nye bil. Heldigvis kan du sagtens finde flere online låneudbydere, der tilbyder dig at låne det fulde beløb for bilen. 

Det kan også være det rigtige valg, hvis du har behov for at bruge pengene et andet sted, som for eksempel på at indfrie anden gæld.

Med en billån uden udbetaling skal du dog være opmærksom på, at det ofte bliver et dyrere lån, end hvis du lagde en udbetaling. 

Det er fordi, du skal betale renter på et højere beløb, end hvis du udbetalte en del af bilen til at starte med.

Låneudbyderen kan også vurdere at det er lidt mere risikabelt at låne dig penge. Det vil sige, at de tror der er en risiko for, at du ikke kan betale lånet af. Det kan betyde, at de tilbyder dig lån med højere renter og gebyrer. 

Den bedste måde at finde et billån uden udbetaling er derfor at sammenligne flere forskellige låneudbydere med hinanden, og sammenligne de vilkår, som de hver især tilbyder dig. Så har du de bedste muligheder for at finde et billån uden udbetaling med en lav rente. 

Hvor kan jeg få et billån til elbil 

Du kan få et billån til din elbil hos alle de online låneudbydere, som tilbyder almindelige billån. En forskel kan dog være, at du skal låne et højere beløb, end du ellers ville have haft behov for.

Mange låneudbydere er i dag også begyndt at tilbyde grønne billån. Det er billån specielt til elbiler, som ofte har bedre lånevilkår. 

Tit kan du få en lavere rente og billigere gebyrer på dit grønne lån. Det kan derfor være en fordel at kigge rundt efter de grønne billån, når du skal finde den bedste løsning til at få finansieret din elbil. 

Kan jeg få et billån til en brugt bil

Hvis du søger om et billån hos en online låneudbyder, gør det ingen forskel, om du ønsker at låne til en ny eller gammel bil. 

Så hvis du er blevet glad for en ældre bil, kan du sagtens få de samme fordele på lånene, som hvis du havde søgt om lån til en ny bil.

Hvis du derimod ansøger om et billån i banken, kan du møde nogle begrænsninger for lån til en gammel bil. Mange banker vil ikke være villige til at give en lang løbetid på en brugt bil, da den forventes at tabe for meget i værdi.

Når du tager et billån i banken, vil de stille sikkerhed i lånet ved at tage din nyanskaffede bil i pant. Men hvis du vil låne til en gammel bil, forventes den at tabe for meget i værdi, til at den kan bruges som sikkerhed.

Billån trods RKI

Er det muligt at få et billån trods RKI? Det er er desværre umuligt at blive godkendt til et lån, hvis du er registreret i RKI. 

Det er nemlig ikke nogen danske låneudbydere, som låner penge ud til ansøgere, som enten er i debitor registeret eller RKI.

Når en ansøger står i RKI, vil låneudbyderen se det som et tegn på, at de er dårlige betalere og derfor ser de det som en risiko for, at de ikke får deres penge igen.

Hvis du står i RKI, er den bedste løsning for dig at få kigget på de regninger, som har fået dig RKI til at starte med og prioritere at få dem betalt. 

Så snart din gæld er betalt, vil du ikke længere være skrevet op i RKI.

Ofte stillede spørgsmål

  1. Du ansøger om et billån
  2. Du bliver kreditvurderet
  3. Du modtager låneaftalen på billånet
  4. Du modtager beløbet

Hvis du vil have et billån, der hverken kræver, at du stiller sikkerhed eller har et krav om 20% i udbetaling, så kan et online billån, være det helt rigtige lån for dig. 

Der er mange online låneudbydere, der tilbyder billån med lave renter og en hurtig låneproces. 

Når du skal finde ud af, hvor meget du kan låne til en ny bil, skal du kigge på din nuværende økonomiske situation:

Hvad ligger din indkomst på, hvad har du af udgifter og hvor stort et rådighedsbeløb har du, når alle regninger er betalt?

Over tid vil din bil tabe mere og mere værdi. Det kan have betydning for, hvor lang en løbetid, som du optimalt skal sætte på dit billån.

Normalt ligger den på 5-6 år.

Robin Hansen

Robin Hansen

Robin er forbrugerekspert her på tjekpriser.dk. Robin Hansen har bl.a. arbejdet inden for energi- og elbranchen og senere siddet med forsikringer hos nogle af de største udbydere. Han har derfor en del erfaring med sammenligning af priser fra udbydere.

Læs mere om Robin Hansen
Tilbage til toppen