Kviklån Priser 2024 - De bedste Kviklån i Danmark

Vi skaber oversigt over de bedste kviklån i Danmark ud fra priser, anmeldelser og kundeservice.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Samlede kreditbeløb: 20.000 kr. – Løbetid: 12 måneder – Månedlig ydelse fra: 2300 kr. – Debitorrente på: 22,50 % – ÅOP på: 24,97 % – Samlede kreditomkostninger 4.500 kr.  – Samlet tilbagebetaling fra 24.500 kr.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lån 30.000 kr., lån tid over 4 år, variabel rente: Mdl. ydelse 780 – 900 kr., debitorrenten 9,95% – 18,95%. ÅOP før skat fra 11,85% – 20,84%. Samlede kreditomkostninger 7.402 – 13.119 kr., og det samlede tilbagebetalte beløb fra 37.402 – 43.119 kr.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel:  24.000 kr. over 82 mdr. Variabel debitorrente: 16,90%-19,56%. ÅOP: 20,18%-22,94%. Mdl. ydelse: 518-551 kr. Samlet tilbagebetaling: 42.442-45.220 kr. Samlede kreditomk.: 18.442-21.220 kr. Etableringsomkostninger samt betalingsgebyrer er medtaget i alle beregninger. Baseret på betaling via HomeBanking. Fortrydelsesret 14 dage.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel:  Rentesatsen er fast. For et lån på 3000 kr med en løbetid på 6 måneder er den nominelle rente 22.44%. Den samlede omkostninger i procent er 24.90%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr pr. måned i 6 måneder.

Indholdsfortegnelse

Kviklån

Står du og mangler penge lige nu og her? Der kan være flere grunde til, at man lige pludselig står og skal bruge et lån. Det kan være, at du mangler et mindre beløb til en uforudset regning eller måske mangler du penge til en stor begivenhed i dit liv.

Et kviklån kan være den rigtige løsning for dig, hvis du står og mangler et mindre beløb lige nu og her. Når du ansøger om et kviklån, kan du ofte have pengene inden for få timer. 

Der findes mange forskellige lånemuligheder i dag, og hvad der er den rigtige til dit behov, kommer an på flere ting som lånebeløb, løbetid og ÅOP på lånet. 

Læs med her, hvor vi giver al den information, du skal bruge, når du skal finde frem til det rigtige lån til dit behov. 

Låneberegner

Hvad er et kviklån

Et kviklån er et lån, der her har et lavt lånebeløb og en kort løbetid. Som navnet antyder, er det et hurtigt lån, og du står ofte med hele lånebeløbet samme dag, som du har ansøgt om lånet. 

Lånebeløbet for et kviklån ligger som regel et sted mellem 500 og 30.000 kroner. Hvis du har brug for et højere beløb, skal du i stedet kigge mod et klassisk forbrugslån, hvor beløbsgrænsen kan gå helt på til 500.000 kroner. 

Der er ikke krav til, at du skal stille sikkerhed for et kviklån. Når du går ned i banken for at låne penge, vil du blive bedt om at stille sikkerhed for dit lån gennem dit hus, sommerhus, bil, båd eller andet af værdi. 

Det vil også sige, at banken har lov til at sælge det, som du har stillet i sikkerhed, hvis du pludselig ikke har mulighed for at betale lånet tilbage. 

Et kviklån kan du tage uden denne form for sikkerhed. Det betyder dog også, at ÅOP (det vil sige de årlige omkostninger i procent) er højere, end for eksempel et realkreditlån eller banklån. 

Hvad kan man bruge et kviklån til

De online låneudbydere stiller ikke krav til, hvad dit kviklån skal bruges til, som man oplever ved eksempelvis et boliglån, der kun kan bruges til at købe en bolig til et bestemt beløb.

Det betyder, at du kan bruge lånet til lige præcis det, som du har lyst til. Mange vælger at bruge et kviklån til at betale uforudsete regninger, ferier, shopping eller til renovering og indretning i hjemmet.

Hvad er renten på et kviklån

Renten på et kviklån ligger fra 3,5% og op til 25% og befinder sig for det meste et sted lige imellem. Renten er noget højere end man kender det fra realkreditlån og banklån. 

Det skyldes, at du får et kviklån, uden at du behøver at stille sikkerhed for lånet. Det betyder til gengæld, at det er et mere risikofyldt lån for låneudbyderen, og derfor er omkostningerne højere på denne type lån.

Et kviklån er et af de dyrere lån, som du kan tage på grund af det lave lånebeløb. Det er generelt set dyrere at låne et lille beløb end et større beløb. Derfor vil et kviklån på 10.000 kroner være dyrere end et forbrugslån på 100.000 kroner.

Du kan finde ud af, hvad en låneudbyder kan tilbyde dig i rente ved at udfylde deres låneansøgning. Hvis de godkender dig til et lån, vil du modtage en låneaftale. På låneaftalen kan du se den præcise rente, ÅOP og gebyrer, som du vil få på lånet hos låneudbyderen. 

Fordele og ulemper ved et kviklån

Kviklån har ligesom alle andre lån både fordele og ulemper for dig som låntager. Herunder kan du se nogle af de typiske fordele og ulemper, som du kan støde på, når du tager et kviklån: 

Fordele

Ulemper

✔ Hurtigt lån

✔ Brug pengene til det du vil

✔ Nem ansøgning

÷ Høje omkostninger

÷ Kan udvikle sig til en gældsspiral

Fordele ved kviklån

Den største fordel ved et kviklån er, at du hurtigt kan få udbetalt lånet og hurtigt afdrager det igen, så du kan blive gældfri. 

Det passer mange låntagere rigtig godt, hvis de står og mangler et mindre beløb lige nu og her, men som måske ikke har lyst til at afbetale på et lån de næste mange år.

Der er også mange låntagere, som er glade for muligheden for at kunne bruge pengene på lige det, de har lyst til. 

Der er nemlig ingen, der blander sig i, hvad du bruger pengene til. Så hvis du for eksempel har lyst til at bruge hele beløbet til en tur sydpå, så er det ikke noget, du skal argumentere for overfor en bankrådgiver. 

Ansøgningen til et kviklån er hurtigt og nem. Det tager sjældent meget mere end 10 minutters tid at ansøge. Mange låneudbydere tilbyder endda, at du kan stå med hele kontantbeløbet samme dag, som du ansøger. 

Ulemper ved kviklån

En ulempe ved et kviklån er de relativt høje omkostninger. Et kviklån kan i nogle tilfælde have en ÅOP helt op til 25%. Derfor er det meget vigtigt, at du kigger en ekstra gang på låneaftalen, inden du skriver under. 

Hvis ÅOP er meget høj, bør du ansøge hos flere låneudbydere for at se, om du måske kan få et billigere lån et andet sted.

Der er nogle låntagere, der desværre ender i en gældsspiral, hvor de tager nye lån for at betale af på andre lån. Her kan kviklån med deres hurtige udbetaling og korte løbetid virke fristende, hvis man står og mangler penge til at betale af på et gammelt lån.

Hvis du står i sådan en situation, er det vigtigt at huske, at du ikke kommer tættere på at blive gældfri ved at blive ved med at optage nye lån. 

Du bør i stedet undersøge, om du kan forhandle med dine nuværende låneudbydere om at ændre i lånevilkårene, så du har mulighed for rent faktisk at betale regningerne til lånet. 

Hvordan tager man et kviklån?

Et kviklån er et af de nemmeste lån at tage og ansøgningen tager sjældent mere end nogle minutter at udfylde. 

Derfor er det også en helt anden oplevelse, end når man skal ansøge om et traditionelt banklån. Her skal du ofte indlevere flere forskellige dokumenter for at blive godkendt til et lån og møde op fysisk i banken for at skrive under.

Et kviklån kan du nemt klare online og det kræver sjældent mere end nogle få oplysninger om dig og din økonomi. 

Herunder kan du se de 4 enkle skridt, det tager at optage et kviklån:

1 Find et kviklån og send en ansøgning

Her på siden kan du få et overblik over, hvem der kan give dig et kviklån. Når du har fundet et par låneudbydere, som passer til dine behov, kan du klikke dig ind på deres side og udfylde en ansøgning.

2 Kreditvurdering af dig

Låneudbyderen laver nu en kort kreditvurdering af dig, hvor de tjekker, om du lever op til kravene for at kunne få et lån hos dem. Du får ofte enten en godkendelse eller afvisning inden for få timer

3 Du får en låneaftale

Hvis du bliver godkendt til lånet, får du tilsendt en låneansøgning. Den skal du sørge for at læse grundigt igennem, så du er helt klar over, hvad lånet koster dig og om lånet lever op til dine forventninger.

4 Udbetaling af lånet

Hvis du accepterer lånevilkårene skal du skrive under med MitID. Du vil herefter få hele kontantbeløbet ind på din konto. 

Hvor lang tid der går, før du får pengene svinger fra den ene låneudbyder til den anden, og der kan gå alt fra få minutter til to hverdage.

Hvad er det bedste kviklån?

Det bedste kviklån til dig kommer an på, hvilket behov du har til et lån. Det kan være, at det betyder mest for dig, at du hurtigt kan få din gæld ud af verden, og derfor går efter det bedste lån med en kort løbetid.

Måske betyder lave omkostninger for lånet mest for dig, så du kan låne mest muligt for færrest muligt penge. Eller det kan være, at du gerne vil have mulighed for en fleksibel afdragsordning. 

Uanset hvad der betyder mest for dig, når du skal finde det bedste kviklån, er det altid en god idé at kigge efter følgende dele af låneaftalen:

  • Lav rente og ÅOP
  • En realistisk løbetid
  • Fleksibilitet i låneaftalen

Låneudbydernes omdømme

Der er nogle, der går mest op i, at de vælger en låneudbyder som de har tiltro til, og som de ved leverer en god service.

For at finde de låneudbydere, som har det bedste omdømme blandt deres kunder, er det en god idé at kigge på deres bedømmelse på Trustpilot. 

På Trustpilot vurderer de nuværende kunder låneudbydernes service og kvalitet af låneaftaler. Så hvis det betyder meget for dig at finde en låneudbyder, som du føler dig tryg ved, kan Trustpilot være et godt sted at starte.   

Herunder kan du se nogle af de mest populære låneudbydere, og hvilken bedømmelse de har fået på Trustpilot:

Låneudbyder

Trustpilotscore

Lendo

4,8

LendMe

4,8

Lånio

4,8

Ferratum Bank

4,7

KreditNu

4,7

Bankly

4,7

Digifinans

4,7

Nordcredit

4

L’easy Minilån

3,6

Cashper

3,5

Den bedømmelse som andre kunder har givet en låneudbyder er altid en god indikator for, hvor god en service de leverer til deres kunder. Men du skal huske også selv at danne dig et indtryk af låneudbyderen.

Nogle gange kan faktisk du opleve, at få et rigtig godt tilbud af nogle af de låneudbydere, der måske ikke scorer så højt. Derfor kan det altid betale sig, også at sende en låneansøgning i deres retning for at se, hvad de kan tilbyde dig.

Hvor kan man få et kviklån

I dag kan du få et kviklån hos rigtig mange låneudbydere. Flere af de store låneudbydere tilbyder både hurtige kviklån og større forbrugslån. Lånebeløbene ligger nogle steder fra helt ned til 1000 kroner og op til 500.000 kroner. 

Der findes dog stadig låneudbydere, som primært tilbyder kviklån til deres kunder. Herunder kan du se nogle af de mest populære udbydere af kviklån:

Kviklån hos Ferratum Bank

Hos Ferratum Bank kan du få et kviklån på mellem 2500 og 50.000 kroner. De er særlig kendt for at have en høj godkendelsesprocent til deres lån og deres fleskible tilbagebetalingsaftaler.

Ferratum Bank har en høj kundetilfredshed og scorer hele 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilo. De bliver særlig rost for deres gode kundesupport og gennemsigtige låneaftaler.  

Kviklån hos KreditNu

KreditNu tilbyder dig et kviklån med et beløb på mellem 4000 og 25.000 kroner. Du indtaster selv, hvilket beløb du vil låne, og løbetiden vil som udgangspunkt være 24 måneder.

Der er mange kunder, som er meget tilfredse med deres lån hos KreditNu. De har en bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot, og mange kunder nævner deres hurtige service. 

Kviklån hos Cashper

Hos Cashper kan du få et kviklån på mellem 3000 og 12.000 kroner. Løbetiden ligger altid på 6 måneder, og de er kendt for deres høje godkendelsesrate på lånene. Cashper kræver i de fleste tilfælde, at du har en medansøger på din ansøgning om et lån. 

Kunderne hos Cashper er især glade for deres venlige kundeservice, som er gode til at løse kundernes udfordringer. De har en bedømmelse på 3,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot. 

Kviklån hos NordCredit

NordCredit tilbyder et af de mindste kviklån på markedet. Du kan få et kviklån på helt ned til 1000 kroner og op til 20.000 kroner. Derfor er de oplagte, hvis det kun er et meget lille beløb, som du står og mangler.

Mange af NordCredits kunder er glade for den hurtige godkendelse og udbetaling på lånene. De bliver også rost for deres let gennemskuelige information på hjemmesiden. Det giver en score på 4 ud af 5 stjerner på Trustpilot. 

Kviklån hos L’easy Minilån

Hos L’easy Minilån kan du få et lån på mellem 10.000 og 100.000 kroner. De kalder deres Kviklån for minilån, men det er præcis den samme type lån du får her, som hos de andre låneudbydere. 

L’easy har kun en bedømmelse på 3,6 på Trustpilot. De forhandler dog med andet end lån, og derfor er det også mange af deres andre produkter, der tæller med i bedømmelsen. Samtidig har de ikke den mest overskuelige hjemmeside, hvilket også trækker bedømmelsen ned.

Sådan sammenligner du kviklån

Du kan her på siden nemt danne dig et overblik over, hvilke låneudbydere der er på markedet, og hvad de kan tilbyde dig. 

Når du skal finde frem til det helt rigtige kviklån til dine behov, er det vigtigt at du sammenligner flere låneudbydere med hinanden.

Her kan du se 3 enkle skridt til at finde frem til det bedste kviklån for dig. 

Find kviklån der passer til dit behov

Det første du skal gøre er at kigge på, hvad du egentlig har af ønsker til et lån. Du kan blandt andet overveje, hvor meget du helt præcis vil låne, om du vil have en kort eller en lang løbetid og hvor hurtigt du skal bruge pengene.

Når du har fundet frem til, hvilke behov du har til et lån, er det tid til at udvælge de låneudbydere, som matcher dem bedst.

Ansøg om kviklån

Det kan måske virke for tidligt allerede at ansøge om kviklånet, når du stadig står med 4-5 relevante låneudbydere.

Men det er faktisk klogt at ansøge om et lån hos alle de låneudbydere, som du synes virker gode. 

Når du har sendt ansøgningen afsted vil låneudbyderne kigge på din ansøgning og lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at de kigger på dine låneønsker, din indkomst og dine udgifter. 

Ud fra dine oplysninger i ansøgningen vurderer de, om du har råd til lånet. Du vil herefter blive enten afvist eller godkendt til et lån.

Sammenlign låneaftalerne

Det er tid til at sammenligne de forskellige lånetilbud, når du får sendt de forskellige låneaftaler af låneudbyderne. Låneaftalen er dit personlige tilbud fra hver låneudbyder, som du kan vælge at sige ja tak til.

Når du skal finde den bedste låneaftale i stakken, skal du først og fremmest kigge efter rente, ÅOP og gebyrer. Det fortæller dig nemlig, hvor dyrt lånet vil være for dig.

Du kan også se på den løbetid, som du er blevet tilbudt lånet og se, om det lever op til dine ønsker. 

Du kan nu vælge den låneudbyder, som har givet dig det bedste og billigste tilbud. 

Hvad koster et kviklån

Du kan finde kviklån med meget forskellige renter og gebyrer. Men kviklån er generelt set et af de dyrere lån på markedet. Renten kan være alt fra 3,5% og op til 25%, men vil ofte ligge et sted mellem 5-15%.

Prisen på et kviklån afhænger af, hvor mange penge du ønsker at låne, den låneudbyder du vælger og din økonomiske situation. 

Du får et personligt tilbud fra låneudbyderen, efter de har lavet et kreditvurdering af dig, hvor de kigger på din økonomi for at se, hvilke lånebetingelser, de kan tilbyde dig. Jo bedre økonomi du har, jo lavere renter og gebyrer får du tilbudt. 

Låneudbyderne tilbyder dog meget forskellige priser til den enkelte låneansøger, så det er altid en god idé at søge hos flere.

Få et kviklån nu og her

Hvis du har brug for at få et kviklån nu og her, kan du med fordel kigge efter låneudbydere, der tilbyder straksudbetaling.

Herunder kan du se nogle af de låneudbydere, som udbetaler hele beløbet samme dag, som lånet bliver underskrevet:

Låneudbyder

Udbetaling

Cashper

1-2 timer

Ferratum Bank

Samme dag

KreditNu

Samme dag

Myloan24

Samme dag

Matchbanker

Samme dag

Digifinans

Samme dag

Det har dog betydning, hvornår på dagen du søger om et lån. Hvis du søger hos en låneudbyder uden for deres åbningstid, vil du blive nødt til at vente på, at de åbner igen, før du får pengene ind på din konto.

Hvor hurtigt du får pengene ind på din konto afhænger også af, om du og låneudbyder bruger samme bank. Man kan komme ud for, at der er ekstra ventetid, fordi pengene skal sendes til et andet pengeinstitut.

Kviklån i weekenden

Står du og vil låne penge midt i weekenden, er det langt fra alle låneudbydere, som kan hjælpe dig. Derfor skal du tjekke en ekstra gang, inden du sender låneansøgningen afsted på en lørdag eller søndag. 

Der er heldigvis en lille håndfuld online låneudbydere, som har åbent både lørdag og søndag, og som kan godkende dit lån, selvom du sender den lørdag eftermiddag.

Herunder kan du se de låneudbydere, som kan hjælpe dig hele weekenden igennem:

  • Ferratum Bank
  • L’easy Minilån
  • R:emember

Det er dog værd at bemærke, at selvom låneudbyderen er klar til at låne dig penge midt i weekenden, så kan du komme ud for, at din bank ikke godkender overførslen før mandag morgen.

Kan jeg få et rentefrit kviklån?

Det er ikke længere muligt at få et rentefrit kviklån. For få år siden, var der mange låneudbydere, der tilbød kviklån med rentefrihed de første 30 dage. 

De lån var ofte skruet sådan sammen, at når de 30 dage var gået, så steg ÅOP meget voldsomt på lånet. Nogle gange flere 100%. 

Mange kunder kom dermed til at skylde mange ekstra tusind kroner, hvis de ikke nåede at indfrie gælden, inden de 30 dage var gået.

Men markedet for kviklån har ændret sig efter at kviklånsloven trådte i kraft i 2020. Loven har sat loft over ÅOP på kviklån, som nu maksimalt kan være 25%.

Med den nye lovgivning er de 30 dages rentefrie kviklån dermed forsvundet helt fra markedet. 

Bliv godkendt til et kviklån

Selvom der ikke findes et kviklån, hvor alle ansøgere bliver godkendt, kan du forøge dine chancer ved at gøre forarbejdet, inden du sender en låneansøgning afsted. 

Herunder kan du se nogle af de ting, som kan gøre det svært for dig at låne penge, og hvad du kan gøre for at forbedre dine chancer for at blive godkendt.

Pas på med at sætte lånebeløbet for højt

Når man sidder på låneudbyderens hjemmeside, kan det være fristende at sætte beløbet lidt højere, end man havde planlagt. 

Men det kan være lige præcis det, der gør at din ansøgning til et kviklån ikke bliver godkendt.

For du kan i princippet søge et lige så stort beløb du vil, når du sender en online låneansøgning afsted. Men låneudbyderen vil afvise dig, hvis dit beløb er alt for høj i forhold til din økonomi.

Når du vil finde ud af, hvor meget du kan låne, skal du til at starte med kigge på din indkomst og dine udgifter.

Hvad har du tilbage om måneden, når alle regninger er betalt, som du ville kunne bruge på at afbetale dit nye lån?

En del låneudbydere kræver også at din indkomst lever op til et minimumskrav som fx 150.000 kroner årligt. 

Hvis din indkomst er i den lavere ende, skal du derfor først tjekke, om du lever op til låneudbyderens krav, ellers kan du risikere at blive afvist.

Har du en stabil indkomst

Mange låneudbydere tjekker, om du har en stabil indkomst. Hvis du har en svingende indkomst fordi du måske er vikar, afløser eller selvstændig kan det være sværere for dig at låne penge.

Hvis din indkomst er svingende, kan det være en god idé at kontakte låneudbyderen, inden du sender en ansøgning afsted og høre om deres regler på området. 

Tjek på din nuværende gæld

Hvis du i forvejen har lånt mange penge, kan det være svært at få et nyt lån.

Det er fordi, dine nuværende gældsposter sluger dit rådighedsbeløb hver måned. 

Det kan betyde, at en ny låneudbyder vil vurdere, at du ikke har plads i økonomien til et nyt lån.

Hvis du har mange lån, kan du overveje at få indfriet dine små gældsposter, inden du prøver at tage et nyt lån. Det vil øge dine chancer for at blive godkendt markant. 

Er du registreret i RKI

Hvis du får afslag på afslag, når du søger om et kviklån, kan det være fordi du er registreret i RKI. De fleste låneudbydere vil nemlig helt automatisk afvise at låne dig penge,hvis  du der i enten Debitor registreret eller RKI.

Hvis du vil blive godkendt til et lån, skal du først komme ud af RKI igen. Det gør du ved at betale de regninger, som har fået dig registeret i RKI til at begynde med.

Få et billigt kviklån

Her på siden kan du finde nogle af de billigste kviklån på markedet. Hvor billigt et lån du præcis få, afhænger af det tilbud, som låneudbyderen giver dig.

Du kan nemlig opleve, at du bliver godkendt til et kviklån, men at du kun får tilbud med meget dyre låneomkostninger. 

Hvis det er tilfældet, er det fordi den kreditvurdering, der er blevet lavet af dig er mindre positiv, end den måske kunne være.

Men du kan heldigvis gøre flere ting, som kan give dig en bedre kreditvurdering hos låneudbyderne og dermed også billigere lånetilbud. 

Indfri eksisterende lån

Hvis du har et eller flere lån, som du snart har fået betalt af på, kan være en god idé at vente med at sende en ny låneansøgning. 

Når dine gamle lån er indfriet, vil dit rådighedsbeløb nemlig stige. Det betyder, at du får en bedre kreditvurdering og dermed et billigere kviklån, når du sender en ny låneansøgning afsted. 

Gennemgå dine faste udgifter 

Hvis det er længe siden, at du har kigget dit budget igennem, kan der være flere oversete steder, hvor du kan spare på dine faste udgifter.

Der kan måske gemme sig et abonnement eller to, som du alligevel ikke gør brug af, og som du let kan opsige. Måske har du også et telefonabonnement eller en forsikring, som du kan få billigere et andet sted.

På den måde kan du øge dit månedlige rådighedsbeløb ved at trimme dine faste udgifter. Og det kan hjælpe på dine chancer for at blive godkendt. 

Få en medansøger på lånet

Det kan ofte betale sig at få en medansøger på din låneansøgning, hvis du har en stram økonomi. 

Når du har en medansøger på din ansøgning, vil I begge tælle med i kreditvurderingen, og det vil ofte betyde, at du kan få billigere renter og låneomkostninger på dit kviklån. 

Det er vigtigt at huske, at din medansøger også skal leve op til låneudbyderens krav. Hvis de for eksempel har en minimumsalder på 21 år, kan din medansøger ikke blive godkendt, hvis personen kun er 20 år. 

Sådan søger du om et kviklån

Når du skal søge om et kviklån, kan det gøres meget hurtigt: Efter få klik på en låneudbyders hjemmeside, kan du få timer efter stå med hele beløbet på din konto.

Men det kan betale sig at sætte lidt mere tid af til at undersøge dine lånemuligheder, inden du siger ja tak til et lån. 

Herunder får du vores bud på den bedste måde at søge et kviklån, så du er sikker på, at du får valgt det bedste og det billigste lån: 

1 Ansøg om et kviklån flere steder

En låneansøgning til et kviklån binder dig ikke til en aftale. Det kan du bruge til din fordel ved at ansøge om et kviklån hos flere låneudbydere på én gang.

Det vil nemlig give dig mulighed for at sammenligne de lån, som låneudbyderne reelt vil tilbyde dig, og ikke bare hvad de skriver på deres hjemmeside.

2 Udfyld låneansøgningen online

Når du tager et kviklån skal du udfylde en låneansøgning online. De er ofte nemme og overskuelige og tager ikke mere end nogle få minutter at udfylde.

Hvad du præcist skal angive i din online låneansøgning kan være lidt forskelligt fra den ene låneudbyder til den anden, men ofte er det informationer som navn, CPR, om du er i RKI, din bopæl og informationer om din økonomi. 

3 Låneudbyderen kreditvurderer dig

Når du har sendt låneansøgningen vil låneudbyderen kreditvurdere dig for at finde ud af, om du kan blive godkendt til et lån.

Ud fra kreditvurderingen sætter de den rente, ÅOP og løbetid på lånet, som de vil tilbyde dig. Hvis du har en god økonomi, vil du ofte få tilbudt lavere låneomkostninger, end du ville, hvis du kun har et meget lille rådighedsbeløb hver måned. 

4 Vælg det bedste kviklån

Du får ofte svar på din låneansøgning få timer(nogle gange minutter), efter at du har sendt den afsted. Så det tager ikke lang tid, at få en håndfuld tilbud fra låneudbyderne, som du kan vælge imellem. 

Når du skal vælge det kviklån, der passer bedst til dig, skal du blandt andet gå efter en lav ÅOP og billige gebyrer. Så er du sikker på, at du får valgt et af de billigste lån.

Husk altid at læse hele låneaftalen igennem, inden du skriver under. 

5 Du får kviklånet udbetalt

Når du har underskrevet låneaftalen, sætter låneudbyderen pengene ind på din konto.

Der gå gå alt fra få minutter til et par dage, inden du får beløbet. Det er nemlig forskelligt fra den ene låneudbyder til den anden, hvor hurtigt de udbetaler lånet. 

Kviklån vs forbrugslån

Der er mange forskellige typer af lån derude, og det kan nogle gange være forvirrende, hvad forskellen egentlig er. Den enkle måde at forklare det på er, at hver type lån dækker et bestemt lånebehov. 

Det er netop også, hvad der adskiller kviklån fra forbrugslån. Kviklånet er overordnet set, en underkategori inden for forbrugslån. Det er et forbrugslån med et lavt lånebeløb, kort løbetid og det bliver ofte udbetalt på få timer. 

Lånetyper uden sikkerhed

De to lån har flere ting til fælles. For begge typer lån gælder det, at du ikke behøver at stille sikkerhed, når du optager lånene. 

Det vil sige, at du ikke behøver at sætte noget af værdi i pant, som for eksempel et sommerhus eller en bil. 

Når man stiller sikkerhed i et lån, vil man ofte kunne få lavere låneomkostninger, fordi låneudbyderen har en høj sikkerhed i lånet. 

De kan nemlig altid vælge at sælge den pantsatte ejendel, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Men den risiko løber du ikke, når du vælger et lån uden sikkerhed.

Lån til det du vil

Forbrugslånet kan, som navnet antyder, bruges på hvad som helst, som låntager ønsker sig. Det er den samme frihed du får uanset om du vælger et almindeligt forbrugslån eller et kviklån.

Det er til forskel fra andre typer af lån som boliglån og billån, som kun har ét bestemt formål, som de må bruges til. 

Størrelsen på lånet

Et kviklån er kendetegnet ved at være et forbrugslån på et mindre beløb. Man taler om et kviklån, når lånebeløbet er på et par tusinde og op i de titusinder. 

Er beløbet derimod større som for eksempel 100.000 kroner, så vil man ofte i stedet kalde det et forbrugslån. 

Størrelsen på lånet har betydning for, hvor dyrt et lån er. Jo større et lån, jo billigere låneomkostninger vil du normalt kunne forhandle dig til.

Derfor er et andet kendetegn ved kviklån, at de er dyrere end de andre forbrugslån. 

Løbetiden på lånet

Nogle online låneudbydere tilbyder dig et forbrugslån på helt op til 500.000 kroner, og derfor kan løbetiden også være meget lang på et forbrugslån. Det er ikke unormalt at se løbetider på forbrugslån, der er på over 10 år.

Men for kviklån er der sjældent tale om særligt mange penge. Derfor er løbetiden ofte meget kort. Løbetiden på et kviklån kan gå fra få måneder og op til 2 år. 

Udbetalingen af lånet

Når du ansøger om et kviklån, kan du opleve at stå med pengene få timer efter, at du har underskrevet låneaftalen.

Det er fordi, at godkendelsesprocessen er kort, når lånebeløbet ikke er særligt stort. Du skal derfor sjældent vedlægge særligt mange oplysninger i din ansøgning og kreditvurderingen kan hurtigt gennemføres af låneudbyderen.

Hvis du derimod skal ud og ansøge om et forbrugslån på for eksempel 200.000 kroner, så vil låneansøgningen og kreditvurderingen af dig være mere grundig.

Derfor kan der gå op til flere hverdage, før pengene går ind på din konto, hvis du tager et stort forbrugslån. 

Kviklån på kontanthjælp

Hvis du ønsker at tage et kviklån, imens du er på kontanthjælp, kan du løbe ind i nogle udfordringer med at finde en låneudbyder. 

Nogle låneudbydere stiller strenge krav til indkomstniveau hos låntager. Du skal derfor indstille dig på, at du kommer til at bruge lidt ekstra tid på at finde en låneudbyder, men det er faktisk ikke helt umuligt.

For at spare dig selv tid på at udfylde ansøgninger hos de mange forskellige låneudbydere, er det en god idé at ringe ind og høre, om de godkender lån, når man er på overførselsindkomst. 

Hvis du får et ja, kan du gå videre med at udfylde ansøgningen og se, om de vil godkende et lån til dig.

Du skal dog også selv overveje, om du kan betale lånet tilbage med din nuværende økonomi. For hvis du får svært ved at betale de månedlige regninger på lånet, så kan du i værste tilfælde blive registreret i RKI. 

Tænk dig derfor om en ekstra gang, inden du tager et kviklån, hvis du er på kontanthjælp eller har et lavt månedligt rådighedsbeløb.   

Hvem optager kviklån

Forbrugslån og herunder kviklån er noget, som alle aldersgrupper gør brug af, når de står og mangler penge til hjemmet, oplevelser, begivenheder eller andet, der forsøder tilværelsen. 

Når det kommer til kviklån er 40% af låntagerne mellem 18-29 år. Og tallene for kviklånstagere daler, jo ældre aldergrupper man kigger på. Det viser en nyere opgørelse fra Danske Bank fra 2019.  

De unge tager i gennemsnit 7 kviklån, som i gennemsnit ligger på 2.200 kroner. 

Det især de unge mænd, som gør brug af kviklånet, når de står og mangler penge. I den unge aldersgruppe er hele 63% af låntagerne mænd.

Hvad bruger folk deres kviklån på

Hvad er det så den unge generation bruger pengene på? LendMe har kigget nærmere på, hvad forbrugslån generelt bliver brugt til rundt omkring i Danmark. 

Ifølge deres undersøgelse er det især shopping, ferie og indskud til bolig, som de unge låner penge til. 

De ældre låntagere bruger derimod deres kviklån til andre poster som renovering og interiør til hjemmet, rejser og almindeligt forbrug.

Ofte stillede spørgsmål

Et kviklån er et lån, der her har et lavt lånebeløb og en kort løbetid. Som navnet antyder, er det et hurtigt lån, og du står ofte med hele lånebeløbet samme dag, som du har ansøgt om lånet. 

Lånebeløbet for et kviklån ligger som regel et sted mellem 500 og 30.000 kroner. Hvis du har brug for et højere beløb, skal du i stedet kigge mod et klassisk forbrugslån, hvor beløbsgrænsen kan gå helt på til 500.000 kroner. 

De online låneudbydere stiller ikke krav til, hvad dit kviklån skal bruges til, som man oplever ved eksempelvis et boliglån, der kun kan bruges til at købe en bolig til et bestemt beløb.

Renten på et kviklån ligger fra 3,5% og op til 25% og befinder sig for det meste et sted lige imellem. Renten er noget højere end man kender det fra realkreditlån og banklån. 

Det er ikke længere muligt at få et rentefrit kviklån. For få år siden, var der mange låneudbydere, der tilbød kviklån med rentefrihed de første 30 dage. 

Robin Hansen

Robin Hansen

Robin er forbrugerekspert her på tjekpriser.dk. Robin Hansen har bl.a. arbejdet inden for energi- og elbranchen og senere siddet med forsikringer hos nogle af de største udbydere. Han har derfor en del erfaring med sammenligning af priser fra udbydere.

Læs mere om Robin Hansen
Tilbage til toppen