Samlelån Priser 2024 - De bedste samlelån i Danmark

Vi skaber oversigt over de bedste samlelån i Danmark ud fra priser, anmeldelser og kundeservice.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. ÅOP 3,80 %. Variabel debitorrente 3,48 %. Etablering 1.000 kr. Samlet tilbagebetaling 111.690 kr. Løbetid 5 år. Rentespænd 1,25-20,95 %

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Samlede kreditbeløb: 20.000 kr. – Løbetid: 12 måneder – Månedlig ydelse fra: 2300 kr. – Debitorrente på: 22,50 % – ÅOP på: 24,97 % – Samlede kreditomkostninger 4.500 kr.  – Samlet tilbagebetaling fra 24.500 kr.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lån 30.000 kr., lån tid over 4 år, variabel rente: Mdl. ydelse 780 – 900 kr., debitorrenten 9,95% – 18,95%. ÅOP før skat fra 11,85% – 20,84%. Samlede kreditomkostninger 7.402 – 13.119 kr., og det samlede tilbagebetalte beløb fra 37.402 – 43.119 kr.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel:  24.000 kr. over 82 mdr. Variabel debitorrente: 16,90%-19,56%. ÅOP: 20,18%-22,94%. Mdl. ydelse: 518-551 kr. Samlet tilbagebetaling: 42.442-45.220 kr. Samlede kreditomk.: 18.442-21.220 kr. Etableringsomkostninger samt betalingsgebyrer er medtaget i alle beregninger. Baseret på betaling via HomeBanking. Fortrydelsesret 14 dage.

Bedømmelse

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel:  Rentesatsen er fast. For et lån på 3000 kr med en løbetid på 6 måneder er den nominelle rente 22.44%. Den samlede omkostninger i procent er 24.90%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr pr. måned i 6 måneder.

Indholdsfortegnelse

Samlelån – Saml alle dine lån ét sted

Der er mange der låner penge flere gange til flere forskellige behov. Har du for eksempel lånt til bil, en ferie og en husrenovering kan du hurtigt komme til at stå med tre forskellige lån.Det kan let gøre, at du mister overblikket over din økonomi. Når du har flere lån, skal du nemlig holde styr på alle dine låneaftalers dokumenter, gebyrer og renter.

Ikke overraskende er der derfor mange danskere, der er på udkig efter et samlelån, som kan give et bedre økonomisk overblik.

Ofte sparer du også penge, når du vælger at samle dine lån, fordi du slipper for at skulle betale gebyrer på flere lån hver måned.

Låneberegner

Hvad er et samlelån?

Hvis du har optaget flere små lån, har du mulighed for at sammenlægge dem til ét stort lån. Det er det, der kaldes et samlelån.

Helt enkelt sker der det, at du optager et nyt lån, der er stort nok til at kunne indfrie dine gamle lån. Du står bagefter tilbage med ét enkelt stort lån hos en enkelt låneudbyder.

Der er mange, der vælger at samle deres lån, fordi de sparer penge med det nye lån. Du kan nemlig tit forhandle en lavere rente med den nye låneudbyder, fordi du bliver en større kunde, når du samler din gæld ét sted.

Sådan får du et samlelån

Når du ansøger om et samlelån, fungerer det stort set på samme måde, som et hvilket som helst andet forbrugslån.

Det første du skal gøre, er at finde en låneudbyder, som tilbyder et samlelån og sende en ansøgning. I ansøgningen skal du angive, hvilke lån du gerne vil samle, hvad din restgæld er på dine lån og om du vil låne et ekstra kontantbeløb.

Når du har sendt ansøgningen til låneudbyderen, vil de lave en kreditvurdering af dig. De kigger blandt andet på information om din alder, indtægt, udgifter og boligsituation.

Ud fra dine informationer vurderer de, om du vil være i stand til at betale lånet tilbage til dem. Hvis de mener, at har råd til samlelånet, vil du blive godkendt.

Låneudbyderen sender en låneaftale til dig, som indeholder det beløb, rente og løbetid, som de vil tilbyde dig.

Du kan nu vælge at acceptere eller afslå låneudbyderens tilbud til dig. Husk altid at kigge låneaftalen grundigt igennem, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser, efter du har skrevet under.

Vælg mellem automatisk og manuel indfrielse

Når du skal sammenlægge dine lån, kan det gøres på to forskellige måder. Du kan enten få din nye låneudbyder til automatisk at samle dine lån for dig, eller du kan selv samle dine lån manuelt.

Automatisk indfrielse

Hvis du vælger et samlelån med automatisk indfrielse, bliver dine lån samlet for dig, uden du behøver at gøre noget selv.

Når du har indgået en aftale hos en låneudbyder om at samle alle dine aftaler hos dem, til en ny forhandlet rente, står de for at indfri dine tidligere lån. Du kan herefter med ro i maven nøjes med fokusere på din nye låneaftale.

Manuel indfrielse

Du har også mulighed for at indfrie de gamle lån selv. Det gør du ved at optage et nyt og større lån, der kan dække de mange små lån.

Det fungerer ligesom et almindeligt forbrugslån, hvor din nye låneudbyder sætter hele kontantbeløbet ind på din konto. Herefter skal du selv stå for at fordele beløbet ud til dine gamle låneudbydere.

Husk at tjekke aftalerne med dine låneudbydere, inden du vælger denne løsning. Langt de fleste låneudbydere godtager, at du betaler lånet ud før tid. Men du kan blive opkrævet et gebyr for tidlig indfrielse hos nogle låneudbydere.

Når du har indfriet dine gamle lån, har du fået samlet hele din gæld hos din nye låneudbyder, og du har nu kun ét lån at holde styr på.

Hvor meget kan jeg låne med et samlelån?

Når du leder efter et samlelån, er det vigtigt at holde øje med, om låneudbyderens maksimale lånebeløb faktisk kan dække hele din restgæld.

Hvor meget du kan låne til et samlelån varierer meget fra den ene låneudbyder til den anden. Nogle låneudbydere tilbyder kun et mindre beløb på omkring 20.000 kroner. Andre låneudbydere kan tilbyde dig at låne helt op til 500.000.

Her på siden kan du nemt få et overblik over, hvad det maksimale lånebeløbet er hos de forskellige låneudbydere.

Filtrér din søgning, så du kun sender ansøgninger afsted til de låneudbydere, som kan dække hele din restgæld.

Forhøj lånebeløbet

Nogle låneudbydere tilbyder dig at forhøje lånebeløbet, når du ansøger om et samlelån hos dem. Det vil sige, at du kan få et samlelån, som ikke bare dækker dine nuværende lån, men hvor du også får et ekstra beløb sat ind direkte på din konto.

Det kan give mening for dig, der har behov for at optage et nyt lån, og som samtidig gerne vil have et bedre overblik over gælden.

Hvor kan jeg se min gæld?

Hvis du ønsker at ansøge om et samlelån, men måske har mistet overblikket over, hvad du faktisk skylder, kan du online finde frem til, hvad din restgæld er og hvilke låneudbydere du har.

Den information skal du nemlig bruge, når du skal i gang med at ansøge om samlelån.

Du skal også bruge det til at sammenligne de forskellige samlelån med dine nuværende lån. For når du skal finde et godt samlelån, er det vigtigste, at det faktisk kan betale sig sammenlignet med det dine lån koster dig nu.

Der er forskellige måder til se, hvad du skylder lige nu, hvem du skylder og hvilke låneomkostninger du har:

Klik ind på SKAT

Vidste du, at du nemt kan se, hvad du skylder på SKAT.dk? Hvis du vil vide, hvad du præcis skylder og hvor meget du betaler i renter, er SKAT det bedste sted at starte.

Du finder oplysningerne under dine skatteoplysninger i fanen, der hedder “Renteudgifter og restgæld”.

Tjek din kreditstatus

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilke låneudbydere du har, kan du nemt få overblikket på kreditstatus.dk.

Faktisk er det en tjeneste, som låneudbyderne bruger til at tjekke din økonomiske situation, inden de siger ja til at låne dig penge. Men det er også muligt selv at tjekke, hvilke oplysninger, der står om dig.

Sådan sammenligner du samlelån

Det er en rigtig god idé at sammenligne flere forskellige samlelån med hinanden. Prisen for rente og gebyrer kan nemlig svinge meget fra den ene låneudbyder til den anden.

For at komme i gang med at sammenligne de forskellige samlelån, skal du blive helt klar på hvor meget dine nuværende lån koster dig og hvilke behov du har til det nye lån.

Dine nuværende lån

Det første du skal gøre er at se på, hvad dine nuværende lån koster dig. Det gør det nemmere for dig at se, hvad du sparer ved at få et samlelån.

Beløbsgrænsen på et samlelån

Til at starte med er det en god idé at kigge på  beløbsgrænsen. Når du skal finde det rigtige samlelån til dig, er det nemlig vigtigt at det dække din restgæld på dine nuværende lån.

Løbetiden på et samlelån

Du skal også holde øje med løbetiden på lånene. Overvej hvilket setup, der passer bedst til dig:

En kort løbetid, hvor du får store månedlige regninger, men hurtigt afvikler gælden? Eller en langsom afbetaling af gælden, hvor du skal betale færre penge hver måned?

Mulighed for at forhøje lånebeløbet i dit samlelån

Når du skal finde det rigtige samlelån til dig, er det også en god idé at overveje, om du vil have mulighed for at låne ekstra penge.

Du skal selvfølgelig vælge et lånebeløb, som minimum kan dække dine nuværende lån, så de kan blive samlet. Men flere ønsker også at låne ekstra kontanter, når de optager et samlelån.

Er det dig, så skal du gå efter låneudbydere, som tilbyder dig at låne ekstra penge, som bliver udbetalt direkte på din konto.

Ansøg om flere lån

Når du har fundet frem til de låneudbydere, som lever op til dine ønsker, er det tid til at sammenligne deres tilbud.

Det er en god idé at sende en låneansøgning afsted til flere af låneudbyderne på samme tid. Du skal nemlig ikke bare nøjes med at sammenligne de tal, som de skriver på deres hjemmeside.

I stedet skal du sammenligne de personlige tilbud, som du får af låneudbyderne, når de har godkendt din ansøgning.

På lånetilbuddet kan du se det beløb, renter, gebyrer og løbetid, som låneudbyderne vil tilbyde dig.

Samlelån med fast eller variabel rente

Langt de fleste samlelån har en variabel rente. Men du kan engang imellem støde på enkelte låneudbydere, der kører med en fast rente på deres lån.

Hvilken form for rente der er tale om, fremgår ofte helt tydeligt på låneudbyderens hjemmeside, så du ved, hvad du får, hvis du låner hos dem.

Kort fortalt er en fast rente kendetegnet ved at renten er fast i hele lånets løbetid. En variabel rente til derimod svinge i løbet af lånets løbetid, og er dikteret af de generelle markedstendenser.

Der er ikke et entydigt svar på, hvad der er det mest rigtige at vælge. Der er fordele og ulemper ved begge former for renter, og hvad der er det rigtige for dig er et spørgsmål om temperament og hvilke tendenser der er på markedet lige nu. 

Hvor kan jeg samle mine lån?

Der er mange forskellige udbydere af samlelån. Du kan både finde traditionelle banker og online låneudbydere, som vil samle dine lån for dig.

Herunder kan du se nogle af de online låneudbydere, som kan tilbyde dig et godt samlelån, og hvad kunderne generelt siger om dem.

Bank Norwegian

Du kan få et samlelån hos Bank Norwegian på op til 400.000 kroner. De bliver af deres kunder rost for hurtig respons og besparelserne for samlelån.

Kunderne oplever at spare mange penge på gebyrer hos Bank Norwegian. Det er fordi, du hverken skal betale oprettelsesgebyr eller månedligt gebyr.

Mange af deres faste kunder er også glade for Bank Norwegians ekstraydelser i form at kreditkort med pointsystem, hvor man kan spare op til rejser.

Santander

Hos Santander kan du samle flere forskellige typer lån til ét samlelån, og du kan låne op til 350.000 kroner.

De kunder, som vælger Santander er især glade for den hurtige ansøgningsproces og den hjælpsomme support, som sidder klar til at besvare spørgsmål og løse problemer med ansøgningerne.

Ikano Bank

Hos Ikano Bank kan du samle lån på mellem 75.000 og 300.000 kroner.

Løbetiden for Ikano Banks samlelån er meget fleksible: Du vælger selv om du vil have gælden hurtigt afviklet, eller om du vil have et større månedligt rådighedsbeløb og afdrage langsommere på gælden.

De kunder, der vælger Ikano Bank, er især tilfredse med bankens fleksibilitet, der gør det muligt at løbende tilpasse lånet.

Coop Bank

Hos Coop Bank kan du få et samlelån på mellem 50.000 og 350.000 kroner. De fungerer som en traditionel bank, hvor du kan få alt fra fra lønkonto til billån.

Kunderne hos Coop bank er særligt tilfredse med rådgiverne, der sidder klar til at hjælpe, når man ringer ind for at få løst et problem.

Express Bank

Du kan samle dine lån hos Express Bank, hvis beløbet er mellem 75.000 og 500.000 kroner.

På deres hjemmeside har de gjort det nemt for dig, at forhøje lånet, når du ansøger om et samlelån. Du kan dermed nemt få en kontant udbetaling, hvis du har brug for at låne flere penge nu og her.

Der er mange, der er glade for at benytte Express Bank, hvis de står og mangler penge til små udgifter, som kan være alt fra briller til en ny smartphone.

Få hjælp til samlelån

Synes du, det er svært at omlægge dine lån til et samlelån? Så er der heldigvis hjælp at hente.

Du kan nemt og enkelt sammenligne de forskellige låneudbydere her på siden og finde frem til de låneudbydere, der kan opfylde dine behov.

Hvis du ønsker mere hjælp til at finde det rigtige samlelån, så kan det være god idé at vælge en låneformidler, der kan indhente flere tilbud til dig på én gang.

Hos flere af låneformidlerne er det muligt at få personlig rådgivning i alt fra ansøgningsprocessen til valg af låneudbyder.

Herunder kan du se nogle af de låneformidlere, som du kan benytte dig af:

LendMe

Hos Lendme kan du ansøge om et samlelån på op til 500.000 kroner. De vil herefter indsamle tilbud fra 17 forskellige banker, som du kan vælge mellem.

LendMe er en af de låneformidlere, som har den højeste bedømmelse på Trustpilot. Kunderne hos LendMe er især glade for den personlige betjening, hvor det altid er muligt at få fat i en kyndig person i den anden ende af røret.

Lendo

Hos Lendo kan du få et samlelån, der går fra 10.000 kroner og helt op til 500.000 kroner. Lendo indhenter tilbud fra i alt 18 banker, og du får herefter præsenteret de bedste lånetilbud.

Lendo er af de højest bedømte låneformidlere på Trustpilot. Blandt deres kunder er de særlig kendt for den nemme ansøgningsproces og hurtig svartid på ansøgningen.

Digifinans

Digifinans kan finder det bedste samlelån til dig på mellem 25.000 kroner til 500.000 kroner. De arbejder sammen med flere anerkendte banker, som hver især sender dig et tilbud på et samlelån.

Digifinans bliver især rost af deres kunder for at være nemme at få fat på, og at de gode til at guide deres kunder gennem låneudbydernes forskellige krav og processer.

More Banker

Hos More Banker kan du få et samlelån på mellem 25.000 kroner og 500.000 kroner, hvor løbetiden er mellem 1 år og 15 år. De lover, at du kan stå med det første lånetilbud få minutter efter, at du har sendt ansøgningen til dem.

Det er lige præcis den hurtige proces, som kunderne er særligt tilfredse ved hos More Banker. Deres nemme ansøgningsproces er der også mange af deres kunder, som er meget tilfredse med.

Lånio

Lånio tilbyder dig at samle dine lån på op til 500.000 kroner. De samarbejder med flere velkendte låneudbydere, og indhenter flere tilbud til dig, som du kan vælge imellem. 

Mange kunder er glade for Lånio, fordi de har en høj godkendelsesrate på lånene. De har mange kunder, som har prøvet forgæves at optage lån andre steder. Men gennem Lånio har de endelig fundet en låneudbyder, som kan tilbyde dem et lån.

Bankly

Hos Bankly kan du samle et lån på mellem 10.000 og 500.000 kroner. Når du ansøger gennem Bankly, vil de indhente flere forskellige lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere.

Flere kunder er glade for Bankly’s grundige gennemgang af låneudbyderne. Det gør det nemlig nemt at tage en beslutning om, hvilken låneudbyder, de vil vælge.

Sambla

Sambla tilbyder dig at indhente tilbud på samlelån på helt op til 500.000 kroner. De har været i gang siden 2014 og har hjulpet mange kunder med at finde en god låneudbyder.

Sambla bliver bedømt højt på Trustpilot, og det er især deres gode kundeservice, der trækker vurderingen op. Mange kunder er også glade for den personlige lånerådgivning, hvor de bliver hjulpet gennem låneansøgningen fra start til slut.

Samlelån med høj godkendelse

Det er ikke noget, der er mere irriterende end at bruge tid på en låneansøgning for derefter at få afslag.

Derfor er det ikke overraskende at samlelån med høj godkendelse er en prioritet for mange, der skal ud og samle deres lån.

Låneudbydernes krav kan variere meget, og der er nogle låneudbydere, som er kendt for at godkende mange af deres ansøgere.

Hvis du har sendt en låneansøgning afsted og får afslag, skal du ikke fortvivle. Der findes mange låneudbydere i Danmark, og selvom du har fået afslag fra den første, kan du sagtens have held med at få godkendt lånet hos den næste.

For eksempel er Lånio og Lendo blandt af dem, som ofte godkender lån til deres kunder:

Lånio

●     Høj godkendelse

●     Lån op til 500.000 kroner

●     10 lånetilbud med 1 ansøgning

●     Rente fra 3,49%

Lendo

●     Høj godkendelse

●     Lån op til 500.000 kroner

●     17 lånetilbud med 1 ansøgning

●     Udbetaling efter 1 hverdag

Husk: Ét er at blive godkendt. Noget andet er, hvilke vilkår, som du kan få på dit lån.

Det kan godt være, at du bliver godkendt, men hvis låneudbyderen har vurderet, at det er risikabelt at låne dig penge, så vil du som regel få en høj ÅOP på dit lån. Tjek derfor altid de lånevilkår, som låneudbyderen sender til dig, før du siger ja.

Få godkendt dit samlelån

Du kan selv gøre flere ting for at få godkendt dit samlelån og få bedre lånevilkår.

Inden du sender en låneansøgning ud, er det en god idé at tjekke op på dine nuværende lån. Er det for eksempel svært for dig at betale af på dine nuværende lån? Det kan betyde, at den nye låneudbyder vil se dig som en mere risikabel kunde, fordi du vil have svært ved at betale af på dit samlelån.

Hvis det er tilfældet, kan du se på, om du har mulighed for at indfrie nogle mindre lån, inden du søger om et samlelån.

Har du for eksempel et mindre lån med en høj ÅOP, kan du se, om du kan prioritere i dit budget og sætte ekstra penge af til at kunne indfrie gælden.

Overvej også en ekstra gang, om du skal ansøge om at forhøje lånet hos din nye låneudbyder.

Hvis du allerede har dyre lån, kan det være at du skal vente med at søge om et nyt lån, indtil du har betalt dit nuværende lån ned. Det kan hjælpe på dine chancer for at blive godkendt til det nye lån i første omgang.

Hvis du er ung, er det også en vigtigt  at tjekke aldersbegrænsningen, inden du ansøger om et samlelån hos en låneudbyder.

Nogle låneudbydere har en aldersbegrænsning på 22-23 år i stedet for 18 år, som er minimumskravet til folk, der låner penge i Danmark.

Hvad koster et samlelån?

Når du samler dine forskellige lån til et samlelån, vil det have nogle omkostninger. Det er dog ofte hurtigt betalt hjem, fordi du sparer penge på gebyrer.

Der er som regel et stiftelsesgebyr, når du får et samlelån. Det vil sige, at du skal betale din nye låneudbyder et bestemt beløb for at oprette et lån hos dem. Du kan også være heldig, at finde en låneudbyder, der ikke har et stiftelsesgebyr.

Når dine små lån er samlet, skal du kun betale én samlet rente. Hvor meget, du præcis skal betale i rente og gebyrer er noget, som den enkelte låneudbyder giver et tilbud på, efter de har kreditvurderet dig.

Renten ligger normalt et sted mellem 3,5 og 25%. Det store spænd skyldes at renten fastsættes efter, hvor mange penge du vil låne, løbetiden på lånet og den individuelle  kreditvurdering.

Derfor er det altid en god idé at sammenligne flere samlelån med hinanden, da de forskellige låneudbydere højest sandsynligt vurderer dig forskelligt.

Du skal også administrationsgebyrer og betalingsgebyrer på dit samlelån. Du kan læse, hvad du præcis skal betale i den låneaftale, som låneudbyderen sender til dig, når du bliver godkendt til et lån.

Få en billigere rente på dit samlelån med en medansøger

Hvis du har mulighed for at optage et samlelån sammen med en medansøger, kan du med høj sandsynlighed blive godkendt til højere beløb og spare penge på lånet.

En medansøger kan være en ægtefælle, kæreste, forælder eller endda en god ven.

Når du har en medansøger på din låneansøgning, er det nemmere at blive godkendt til et samlelån, fordi låneudbyderen har en øget sikkerhed i lånet. Samtidig kan du ofte ansøge om et højere beløb, end du ville kunne, hvis du søgte alene.

Du kan ofte få bedre renter og gebyrer på dit samlelån, når du har en medansøger. Igen skyldes det, at låneudbyderen vurderer det som et mere sikkert lån, fordi I begge hæfter for gælden.

Hvad er det bedste samlelån?

Hvad der er det bedste samlelån til dig kommer helt an på dine behov og ønsker til et lån. Ofte er det dog billige renter og gebyrer, som er det vigtigste for de fleste låntagere.

Samlelån kan dog adskille sig på flere måder end bare prisen. Herunder kan du se nogle af de ting, som du skal holde øje med for at finde det bedste samlelån til dig:

Beløbsstørrelsen på samlelånet

Låneudbyderne har forskellige minimumsbeløb og maximumbeløb på deres samlelån. Derfor skal du finde ud af, hvor stort et beløb du skal bruge, inden du vælger en ny låneudbyder.

Når du skal ansøge om et samlelån, skal du sørge for at beløbet kan dække alle dine lån. På den måde kan din nye låneudbyder indfrie hele din gæld, så du får samlet dit lån ét sted.

Nogle steder kan du ikke samle lån for under 75.000 kroner, hvor du andre steder ikke møder samme minimumskrav.

Hos mange låneudbydere kan du låne op til 300.000 kroner. Men du kan være heldig at finde låneudbydere, som kan lave et samlelån til dig på helt op til 500.000 kroner.

Løbetiden på samlelånet

Når du sender en låneansøgning afsted, kan du som regel selv sætte løbetiden på lånet. Du kan vælge at få en kort løbetid, så du kan få afdraget lånet hurtigt. Omvendt kan du vælge en lang løbetid og have mere økonomisk råderum hver måned.

Det er vigtigt, at du sætter løbetiden til en realistisk længde, så du kan nå at betale lånet tilbage, uden du sidder for stramt i det økonomisk.

Når låneudbyderne har kreditvurderet dig, kan de ændre løbetiden i den låneaftale, som de sender til dig.

Det gør de, hvis de for eksempel mener, at du skal bruge længere tid på at betale lånet tilbage. Det er derfor vigtigt, at du tjekker en ekstra gang, hvilken løbetid du har fået tilbudt, og om det stemmer overens med dine ønsker til et lån.

Hvis du ikke synes om løbetiden på låneaftalen, kan du prøve at ansøge om lån hos en anden låneudbyder.

Alderskrav til samlelånet

For at spare tid, er det en god idé at tjekke, om du lever op til låneudbydernes alderskrav, inden du begynder at sende ansøgninger afsted.

Hvis du er ung, kan der være flere låneudbydere, som ikke vil give dig et samlelån, fordi du ikke lever op til deres alderskrav. Der findes nemlig flere låneudbydere, som har sat alderskravet op til 22-23 år.

Fordele og ulemper ved et samlelån

Der er både fordele og ulemper ved et samlelån. Herunder kan du se de forskellige fordele og ulemper, så du nemt kan finde ud af, om et samlet lån er den rigtige løsning for dig:

Fordele

Ulemper

✓ Spar penge på renter og gebyrer

✓ Bedre lånevilkår

✓ Større overblik

✓ Større rådighedsbeløb

✓ Bedre lånemuligheder

÷ Betaling af stiftelsesgebyr

÷ Længere løbetid på lånet

÷ Nogle lån kan ikke samles

Fordele ved et samlelån

Du kan spare flere tusinde kroner på at samle dine lån til et stort samlelån, fordi du sparer administrations- og betalingsgebyrer, som du ellers ville skulle betale til dine gamle låneudbydere.

Hvis du tidligere har optaget lån med høje renter, kan du være heldig at få et samlelån med en lavere rente.

Når du låner for et større beløb er du nemlig en større kunde hos én låneudbyder frem for en lille kunde hos flere forskellige låneudbydere. Det vil stille dig bedre, når låneudbyderen skal tilbyde dig en rente på lånet.

Mange oplever at miste overblikket over deres økonomi, når de har flere lån at holde styr på. Med et samlelån har du kun ét lån og én låneudbyder, som du modtager regninger og beskeder fra.

Det kan gøre det meget nemmere at få kontrol over din økonomiske situation, når du ikke skal holde styr på 3-4-5 låneudbydere på samme tid.

Med et større overblik og mere kontrol over din økonomiske situation, har du også den fordel, at du i fremtiden vil få bedre lånemuligheder.

Din historik indgår nemlig i de fremtidige vurderinger af dig som låntager, som banker og online låneudbydere laver af dig.

Ulemper ved et samlelån

Når du optager et nyt lån, skal du ofte betale stiftelsesgebyr til din nye låneudbyder. Det lægger selvfølgelig nogle ekstra penge til din gældssituation. Men ofte går der ikke længe, før det har betalt sig hjem.

Hvis du har taget mange små lån hos forskellige låneudbydere, kan du være blevet tilbudt kortere løbetider på lånene. Nogle oplever derfor at løbetiden bliver sat op, når de samler deres lån. Det er fordi, løbetiden skal være realistisk for det samlede beløb.

Selvom et samlelån ofte både sparer dig penge og giver dig et godt overblik over din økonomi, er der alligevel nogle lån, som det ikke giver mening for dig at samle.

Det er lån som realkreditlån og SU-lån, som ofte har så gode renter, at du ikke kan forhandle dig til en bedre aftale med en online låneudbyder.

I de tilfælde er det bedst at beholde de lån og samle den resterende gæld i et samlelån. Det giver dig selvfølgelig flere lån at holde øje med, men er samlet set den billigste løsning.

Sådan ansøger du om et samlelån

Det er lige så let at søge om et samlelån, som et hvilket som helst andet online lån.

Herunder får du 6 enkle skridt til at samle dine lån:

1 Ansøg om samlelån hos flere låneudbydere

En låneansøgning binder dig ikke til en aftale. Derfor er det en god idé at ansøge om samlelån hos flere forskellige låneudbydere.

Det giver dig mulighed for at sammenligne og vælge det bedste tilbud ud fra de låneaftaler, som de sender tilbage til dig.

2 Udfyld låneansøgningen online

Det er nemt og enkelt at udfylde en låneansøgning online. Når du har fundet de samlelån, som du gerne vil ansøge, klikker du ind på låneudbydernes hjemmeside og udfylder en online formular.

I låneansøgningen skal du indtaste, hvilke lån du gerne vil have samlet, hvor stor en restgæld du har og om du ønsker at låne flere penge..

Du skal også indtaste flere personlige oplysninger som navn, cpr og bankoplysninger, så låneudbyderne kan lave en kreditvurdering af dig.

3 Låneudbyderen kreditvurderer dig

Låneudbyderen kreditvurderer dig for at finde ud af, om det er realistisk for dig at låne det beløb, som du har indtastet.

De ser på størrelsen på de lån, som du vil have samlet, de ekstra penge du vil låne og sammenligner beløbene med din nuværende økonomi.

Ud fra dine oplysninger, beslutter de først og fremmest, om du kan blive godkendt til et lån hos dem. Dernæst beslutter de, hvilken rente, ÅOP og løbetid på lånet, som de kan tilbyde dig.

4 Underskriv kontrakten

Hvis du bliver godkendt til et lån, får du en låneaftale, som du kan underskrive ved at bruge MitID.

Læs altid hele låneaftalen igennem, inden du skriver under. Rente og løbetid vil nemlig ikke være præcis det samme som det, der står på låneudbyderens hjemmeside.

5 Din tidligere gæld bliver indfriet

Når du og din nye låneudbyder har indgået en aftale, vil de indfrie din gæld hos dine tidligere låneudbydere.

 Du behøver derfor ikke selv at kontakte dem, men kan bare vente på, at dit nye lån går igennem.

6 Du har nu fået et nyt lån

Når din nye låneudbyder har indfriet din gamle gæld, træder dit nye lån i kraft. Nu skal du kun forholde dig til ét lån.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Det kan være meget frustrerende, hvis du gang på gang bliver afvist, når du prøver at få et samlelån. Her kan du se nogle af de mest almindelige grunde til, at man ikke bliver godkendt.

Først og fremmest er der nogle generelle krav du skal leve op til:

  • Du skal være fyldt 18
  • Have fast bopæl i Danmark
  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor registret.

Flere låneudbydere har også et minimumskrav for husstandens årlige indkomst. Kig på låneudbyderens generelle krav til dig som låntager, for at se om din indkomst er over minimumsbeløbet.

Samlelån trods RKI?

Hvis du er registreret i enten RKI eller Debitor registret er det tæt på umuligt at få et samlelån. Langt de fleste låneudbydere herhjemme, vil ikke låne dig penge, fordi du er registreret som dårlig betaler.

Hvis det er grunden til, at du ikke kan få et samlelån, er første skridt at få betalt de regninger, som har fået dig i RKI til at starte med.

Kan man fortryde et samlelån?

Når du tager et lån som privatperson, har du altid 14 dages fortrydelsesret på dit køb. De 14 dage regnes for det meste fra den dag, du får beløbet ind på din konto.

Hvis du fortryder dit lån inden for de 14 dage, skal du skynde dig at tage fat i din låneudbyder for at gøre brug af fortrydelsesretten.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har optaget flere små lån, har du mulighed for at sammenlægge dem til ét stort lån. Det er det, der kaldes et samlelån.

Der er mange forskellige udbydere af samlelån. Du kan både finde traditionelle banker og online låneudbydere, som vil samle dine lån for dig.

Hvor meget du kan låne til et samlelån varierer meget fra den ene låneudbyder til den anden. Nogle låneudbydere tilbyder kun et mindre beløb på omkring 20.000 kroner. Andre låneudbydere kan tilbyde dig at låne helt op til 500.000.

Hvis du ønsker at ansøge om et samlelån, men måske har mistet overblikket over, hvad du faktisk skylder, kan du online finde frem til, hvad din restgæld er og hvilke låneudbydere du har.

Det kan gøres ved dine udbydere eller på kreditstatus.

Robin Hansen

Robin Hansen

Robin er forbrugerekspert her på tjekpriser.dk. Robin Hansen har bl.a. arbejdet inden for energi- og elbranchen og senere siddet med forsikringer hos nogle af de største udbydere. Han har derfor en del erfaring med sammenligning af priser fra udbydere.

Læs mere om Robin Hansen
Tilbage til toppen