Alarmsystem Priser 2024 - De bedste Alarmsystem i Danmark

Vi skaber oversigt over de bedste Alarmsystemer i Danmark ud fra priser, anmeldelser og kundeservice.

Bedømmelse
4.3/5

Baseret på kundernes anmeldelser

Eksempel: * Oprettelse fra: 1 kr. | Gælder kun ved ny installation af standard alarmpakke | Installation fra: 3.000 kr. | Abonnement fra: 299 kr./md. | Min. pris 6 mdr. fra: 4.802,80 kr. | Kan ikke kombineres med rabatter og lignende. 

Indholdsfortegnelse

Bedste alarmsystem

Hvis du vil være ekstra tryg, når du forlader dit hjem, så kan et godt alarmsystem være en rigtig god investering. Der findes i dag en lang række forskellige alarmsystemer i forskellige prisklasser, hvilket for nogle kan virke uoverskueligt.

Ca. 80 % af alle indbrud i Danmark sker i private hjem. Har du endnu ikke sikret dit hus eller din lejlighed mod indbrudstyve, kan du med fordel læse med her.

Vi har her samlet de bedste alarmsystemer, som kan være en hjælp til at finde netop den tyverialarm, der passer til dine behov.

Bedste alarmsystem til hjemmet

Et alarmsystem er med til at sikre dit hjem mod indbrud. Det giver dig en sikkerhed, når du forlader dit hjem og når du lægger dig til at sove om aftenen.

Et alarmsystem til hjemmet er en af de mest effektive værn mod indbrud og sænker risikoen for ubudne gæster. Alarmen kan nemlig virke både præventivt, så tyven undgår dit hus, bare ved at se de opsatte klistermærker, som viser, at du har installeret et alarmsystem, men det kan også stresse tyven, når alarmen går i gang under indbruddet.

Samtidig giver det dig en ekstra tryghed at vide, at dit hjem er sikret på den bedst mulige måde, når du er på arbejde, ude at rejse eller når du lægger dig til at sove om aftenen.

Alarmsystemer er de seneste år blevet en udbredt teknologi i mange danske hjem, og markedet er efterhånden stort. Vi gennemgår her en række ting, der er værd at overveje, hvis du vil sikre dit hjem med en god alarm. Når du skal finde det bedste alarmsystem til dine behov, er der nemlig en række faktorer, som er værd at tage med i dine overvejelser.

Typer af alarmsystemer

Klokkealarm:

Denne type alarm er det mest normale og populære valg. Disse alarmer bruger sensorer til at registrere mulige indbrud og udløser derefter en meget høj lyd, som advarer om ubudne gæster. Denne type alarmsystemer overvåges ikke, og de er derfor afhængige af, at naboer eller andre reagerer og ringer efter politiet, så snart alarmen går i gang. Bor du et sted, hvor der ikke er særlig mange andre huse omkring, er dette alarmsystem ikke det bedste valg.

Overvågede alarmsystemer:

Dette system virker ligesom ovennævnte. Derudover giver det også besked til dig, naboer eller familiemedlemmer, når alarmen udløses.

Du kan vælge at benytte en 24/7 alarm med en tilknyttet overvågningstjeneste, som har tilknyttet en vagtcentral.

Smart alarmsystem:

Denne type alarm er parret sammen med din smartphone. Systemet sender en advarsel via sms ved hjælp af en app på din telefon. Systemet kan også parres sammen med andre smarte enheder som for eksempel CCTV og lys sensorer. Hvis alarmen udløses, tænder smartlyset, som vil skræmme indbrudstyven. Derudover kan du også selv tænde og slukke for alarmsystemet via din telefon.

Kabelforbundne alarmsystemer:

Dette system har ledninger, der opretter forbindelse til sensorer. Det tager længere tid at installere og kræver ofte en professionel installatør, da kabler og ledninger skal sættes rigtigt op. Her må du altså forvente at skulle betale for installationen af dit alarmsystem.

Ofte er denne type af alarmer billigere at vedligeholde, fordi du ikke skal bekymre dig om, at der pludselig ikke er batteri på dit alarmsystem.

Trådløst alarmsystem:

Disse typer af alarmer bruger WI-FI eller radiofrekvens til at oprette forbindelse til sensorerne. Da dette system ikke har ledninger, er det derfor også lettere selv at installere. Ulempen herved er dog vedligeholdelsesomkostningerne, fordi du indimellem skal udskifte batterier. Derudover skal du også kontrollere, at der ikke er noget, der sidder og forstyrrer de trådløse enheder.

Et alarmsystem nedsætter risikoen for indbrud

Når det gælder sikring af dit hus, er der som udgangspunkt minimum to steder du bør sikre: Indgange og flugtveje såsom døre og vinduer.

Det første man som oftest ser på et hus, er hoveddøren, idet den tit og mange gange vender ud mod vejen eller offentligheden. Selvom det er den dør, du selv sædvanligvis bruger som indgang, er det ikke altid tyvens valg. For det første er din hoveddør højst sandsynligt installereret med en forsikringsgodkendt lås, der er svær at bryde op, og for det andet er tyvens chancer for at blive opdaget langt større, da offentligheden har frit udsyn til døren.

Det kan derfor være en god idé at have fokus på f.eks. kælder- og terrassedøre i stedet for hoveddøren, da det er meget lettere indbrudsveje, da de ofte er skjulte for offentligheden. Det betyder dog ikke, at du skal nedprioritere tyverisikringen på hoveddøren, men du skal blot være opmærksom på, at tyven nok har andre indgangsmuligheder i tankerne.

Indgange som f.eks. kælder- og terrassedøre er ofte placeret, så de vender væk fra naboer og villavejen.

Du skal slutteligt være opmærksom på, at effektiv tyverisikring ikke kun er installation af det bedste alarmsystem, men hvordan dit hus er sikret som helhed. Det er derfor essentielt, at du også praktiserer forskellige råd som f.eks. at have lyset eller radioen tændt, når du ikke er hjemme. 

Et godt alarmsystem kan være effektivt

Forsøger en tyv at bryde ind i dit hus, eller blot har det i overvejelserne, kan et alarmsystem være den bedste investering. Selvom et alarmsystem ikke forhindrer indbrud, så har det en forebyggende effekt og det fortæller hurtigt, hvis der har været ubudne gæster i dit hjem eller hvis nogen er ved at bryde ind.

Alarmens primære funktion er, at det stresser tyven, hvis der er brudt ind. Dette er derfor med til, at tyven hurtigt løber væk igen, så tyven ikke bliver afsløret og taget på fersk gerning.

De fleste alarmsystemer er derudover udstyret med en GSM SIM kort, så der bliver sendt en sms afsted, hvis alarmen går i gang. Der findes flere forskellige alarmsystemer på markedet – både med og uden abonnement. Så hvis du overvejer at investere i et alarmsystem, anbefaler vi, at du undersøger markedet grundigt, så du får det mest effektive og bedste alarmsystem, som passer til dine behov og til dit hjem.

Derfor skal du overveje et alarmsystem

Det er vigtigt, at du føler dig tryg, når du er derhjemme, og her kan et alarmsystem hjælpe.

Et alarmsystem kan ikke holde tyven 100% væk, men det kan gøre det sværere for tyven at bryde ind, og skræmme tyven væk, så snart alarmen udløses ved indbrud.

Der kan være mange grunde til at vælge et alarmsystem til sit hjem. Kriminalpræventivt Råd fremhæver blandt andet disse grunde:

  • Du rejser meget
  • Du har langt til nærmeste nabo
  • Du har haft indbrud tidligere
  • Du føler dig utryg ved at være hjemme om natten
  • Du bor i et område med meget kriminalitet
  • Du har særlige værdier som arvestykker, malerier, smykker, møntsamlinger og lignende

Hvad bør et alarmsystem som minimum omfatte?

Selvom et alarmsystem har til formål at sikre dit hjem og dine ejendele, kan der være stor forskel på de forskellige typer af alarmsystemer, som du kan købe dig til.

Hvilket system du skal vælge, afhænger af dine personlige behov og hvor godt du ønsker at sikre dig og dit hjem. Men som minimum bør et alarmsystem opfylde følgende punkter:

  • Detektorer der reagerer på bevægelse i rummet. Detektorerne bliver typisk opsat i de rum, hvor der er værdigenstande at stjæle, samt i rum, hvor en indbrudstyv eventuelt vil bryde ind.
  • Har du kæledyr, er det en fordel, at du anskaffer en alarm, der gør det muligt for kæledyrsfiltrering, som gør, at din hund eller din kat ikke aktiverer alarmen, når den går rundt i huset, når du ikke er hjemme.

Alarmsystemer til hjemmet med flere funktioner

Det er også muligt at vælge et alarmsystem, som har flere funktioner. Dette kan for eksempel være:

  • Alarmer med sensorer der opfanger vibrationer. Sensorerne placeres for eksempel på vindueskarmen, så de kan registrere, hvis nogen forsøger at bryde dem op.
  • Alarmer med sensorer der reagerer på pludselige temperaturskift, som for eksempel hvis vinduer og døre ud til bliver åbnet.
  • Et alarmsystem hvor du samtidig tegner et abonnement på en vagtservice. Du betaler dermed for, en vagtservice der kører ud, hvis alarmen går i gang. Der er dog mange, der vælger et alarmsystem uden forbindelse til en vagtservice, og hvor alarmen dermed kun bliver brugt til at skræmme indbrudstyven væk.
  • Nogle alarmer kan tilsluttes lyskilderne i dit hjem, så det blinker, når alarmen aktiveres. Det er på den måde ikke kun støjen fra alarmen, der er med til at skræmme og stresse tyven. Derudover kan det blinkende lys være med til at tiltrække dine naboers opmærksomhed, så de måske kan være med til at skræmme indbrudstyven væk. Alarmer i private hjem må kun larme i max 3 minutter.

Der findes derudover også større og mere avancerede alarmsystemer som for eksempel:

  • Alarmsystem der kan have indkodet telefonnumre til dig, vagtcentral eller kontaktpersoner, så der automatisk bliver givet besked, hvis alarmen går i gang.
  • Alarmsystem der kan inddeles i zoner, som dermed kan indstilles og programmeres separat, hvilket vil sige, at alarmen for eksempel kan være slået til i stueetagen og i kælderen, men slået fra på 1. salen. Dette kan især være en fordel, hvis du sover på 1. sal, men gerne vil sikre, at der ikke kommer ubudne gæster ind ad kælderen eller stueetagen, mens du sover.
  • Alarm der kan ringe op til dine valgte kontaktpersoner i en forprogrammeret og bestemt rækkefølge. Du kan samtidig programmere systemet til at ringe videre, hvis den første på listen ikke tager telefonen.
  • Alarm der kan have hukommelse, så du kan forprogrammere indstillinger til for eksempel aften/nat, eller når du tager på ferie og er væk fra dit hjem i en længere periode.
  • Alarmsystem der også er koblet til røgalarmer i dit hjem, så du får besked, både hvis alarm eller en røgalarm aktiveres.
  • Alarmsystem der kan betjenes og programmeres ved hjælp af en app på din smartphone, hvis du glemmer at sætte den til, når du går hjemmefra, eller hvis børnene kommer tidligere hjem fra skole eller lignende, end du havde regnet med.

Fordele ved at installere et alarmsystem

Hvilket alarmsystem du vælger, afhænger af din vurdering af ting som pris, område, boligsituation, behov og egne prioriteter. Der er en række fordele ved at få et alarmsystem installeret. Dette kan blandt andet være:

Nedsat risiko for indbrud:

Ved indbrud kan der ske store økonomiske tab og skader på dine ejendele og dit hjem. I værste tilfælde kan der også ske personlige skader, hvis man er hjemme, når tyven bryder ind.

Et godt alarmsystem kan derved nedsætte risikoen og ofte afværge indbrud.

Undgå forstyrrelser:

Et indbrud kan være en stor forstyrrelse og skabe utryghed i manges tilværelse. Det kræver ofte et stort overskud, når der skal udredes skader, tages kontakt til politiet og til forsikringsselskabet. Og det kan for nogle også kræve sygedage fra arbejde.

Med et alarmsystem kan du nedsætte risikoen for forstyrrelser i dit liv i form af ubudne gæster.

Undgå traumer:

I tilfælde af indbrud oplever mange en form for stress, som kan give mentale og følelsesmæssige traumer. Et godt alarmsystem kan give dig en ro og tryghed, når du sover eller er væk fra hjemmet.

Alarmsystem med eller uden abonnement?

Når du køber et alarmsystem til dit hjem, er der mange overvejelser, der skal tages. En af de første og vigtigste beslutninger du skal tage stilling til, er, om du ønsker at have et abonnement på dit alarmsystem eller ej.

Der er fordele og ulemper ved begge dele. Ved at have et abonnement på din alarm kan du typisk få flere services og support, hvis noget går galt med dit alarmsystem. Dette er især vigtigt, hvis du har et mere avanceret system med mange forskellige funktioner.

Ulempen ved at have et abonnement på din alarm er, at det ofte koster et månedligt beløb, og dette kan hurtigt blive en dyr post. Hvis du ikke ønsker at betale for et abonnement, kan det dog stadig være muligt at finde et godt og pålideligt alarmsystem til dit hjem. Faktisk kan det ofte være billigere at købe en almindelig alarm uden abonnement end at have et alarmsystem med abonnement.

I sidste ende er det helt op til dig at vurdere, hvilke behov du har til en alarm, og om du ønsker et system med eller uden abonnement. Det vigtigste er, at du får det bedste alarmsystem til dit hjem og som passer til dine behov. Og med den helt rigtige sikkerhed kan du sove trygt om natten samt forlade dit hjem med ro i maven.

Alarm med abonnement

Et alarmsystem med abonnement betaler du for hver måned. Systemet er tilkoblet en alarmcentral, som sender en vagt ud i tilfælde af, at alarmen går i gang. Her skal du altså betale for at få alarmsystemet installeret i dit hjem. Ofte er der et gebyr, hver gang der bliver sendt udrykning ud i tilfælde af, at alarmen går – også hvis dette sker ved et uheld. Dog kommer det an på, hvilken alarmpakke du vælger til dit system.

Et alarmsystem med abonnement er ofte en dyrere løsning kontra en alarm uden abonnement, fordi systemet er koblet op til en alarmcentral ved et sikkerhedsfirma. Du ejer derfor ikke alarmen, men betaler et månedligt beløb for at leje en alarmpakke. Pakkerne varierer ofte i pris, alt efter hvor meget tilbehør du ønsker til netop dit alarmsystem, så det bliver det bedste til dine behov.

Typisk vil dit hjem blive udstyret med et alarmpanel, dør- og rumsensorer samt alarmskilte, som du kan klistre på døre og vinduer, så det er synligt, at du har alarm i dit hus.

Bedste alarmsystemer med abonnement

Bedømmelse
4.3/5

Baseret på kundernes anmeldelser

Alarm uden abonnement

Et alarmsystem uden abonnement er ikke tilkoblet en alarmcentral. Det er derfor en billigere løsning, da du ikke skal betale for overvågningsservicen. Der findes flere forskellige former for denne type alarmer.

Nogle alarmsystemer uden abonnement sender en SMS eller giver besked via en tilknyttet app, hvis alarmen går. Det er også muligt at købe et system, der begynder at hyle, hvis sensorerne registrerer bevægelse, hvis alarmen er tilkoblet. Derudover har du også mulighed for at live streame dit hjem, hvis du har installeret videoovervågning på dit system. Mulighederne på alarmsystem uden abonnement er mange, og derfor spænder prisniveauet også bredt.

Fordelen ved at vælge en alarm uden abonnement er, at når du investerer i systemet, så er det også dig, der ejer systemet. Du vil derfor ikke opleve månedlige udgifter, som du vil opleve ved et alarmsystem med abonnement. Derudover kan du altid supplere dit system med ekstraudstyr, så du kan sikre dit hjem endnu bedre.

Det som et alarmsystem uden abonnement ikke kan tilbyde, er overvågning fra en alarmcentral. Der skal du derfor selv agere, hvis en alarm går i gang i dit hjem.

De 5 bedste alarmsystemer uden abonnement

Nexsmart™ Small Smart Alarm System

4.9/5

1.199 kr. vejledende pris

Stick Up Cam (Battery)

4.7/5

640 kr. vejledende pris

Nexsmart™ Large Smart Alarm System med kamera

4.9/5

2.999 kr. vejledende pris

Ultra alarmsystem

4.5/5

2.500 kr. vejledende pris

Csslr Plus Ajax alarm-kit

4.8/5

2.700 kr. vejledende  pris

Kan man selv installere et alarmsystem?

Som udgangspunkt kan du sagtens selv installere et simpelt alarmsystem uden abonnement. Er det et overvåget system, er du dog nødt til at hyre en professionel til at udføre installationen. Det samme gør sig gældende med et alarmsystem med abonnement. Denne type system skal altid sættes op af fagfolk, da det skal tilkobles en vagtcentral og tilsluttes det øvrige netværk.

Bortset fra de fejl som du selv kan lave ved at gøre det selv, så sikrer du dig også, at alarmen er mere pålidelig, hvis den installeres af en professionel installatør.

Hvilket alarmsystem skal jeg vælge?

Når du skal vælge et alarmsystem til dit hjem, er det vigtigt at få klarlagt, hvilke behov du og din familie har til alarmen.

Der kan nemlig være stor forskel på, hvad alarmen skal kunne og om den skal installeres i en 3 plans villa, et rækkehus, en lejlighed eller i et sommerhus.

Sikkerhedsbehovet kan også afhænge af, hvor i landet din bolig er placeret, hvor mange kvm boligen er, samt hvor langt der er til den nærmeste nabo.

Udover de forskellige krav, og måske også ønsker til ekstra funktioner, skal du tage stilling til, om dit alarmsystem skal være med eller uden abonnement.

Vælg det rette alarmsystem der passer til dine behov

Når du leder efter det bedste alarmsystem til dit hjem, så skal du være sikker på, at alle dine behov bliver opfyldt. Det kan nemlig være svært at finde et system, som opfylder dine ønsker og som passer præcis til dit hjem.

Derfor er der nogle ting, du skal være særlig opmærksom på, inden du vælger dit næste alarmsystem, så du både kan sikre hele dit hus og samtidig kan sove trygt om natten.

Det er vidt forskelligt fra person til person og familie til familie, hvilke behov man har, når det kommer til alarmsystemer i hjemmet. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge den løsning, der vil kunne gøre dig mest mulig tryg i din hverdag. Er du eksempelvis tit ude at rejse, kunne det bestemt være en fordel for dig at vælge en alarm med abonnement, der er koblet til en vagtservice. På den måde kan du nemlig trygt rejse ud af landet, velvidende om at du vil få hjælp fra en vagtcentral, såfremt uheldet skulle være ude.

Er et alarmsystem investeringen værd?

Mange er skeptiske overfor, om de skal investere i et alarmsystem til deres hjem eller ej. En skepsis der ofte bliver gjort til skamme, når skaden er sket, og der har været ubudne gæster på besøg. At opdage et tyveri er et alarmsystem i høj grad med til at hjælpe med, da den aktiveres, så snart der er bevægelse, hvis og så frem alarmen er aktiveret.

De fleste af os danskere bor i et hus eller en lejlighed, hvor vores personlige ejendele naturligvis også er opbevaret. Mange er i nutidens verden knyttede til deres materielle ting – særligt de personlige genstande som har en stor betydning og som ikke kan erstattes.

Måske har du arvesmykker, et dyrt fjernsyn eller designermøbler. Mange har også en computer med personlige billeder og lignende, som ikke må blive væk eller blive slettet. Vi er derfor sårbare overfor indbrudstyvene, som er meget aktive i Danmark. Det er derfor en god idé at beskytte sig selv og sine ejendele mod indbrud. Dette kan du gøre med et alarmsystem, som udløses, så snart der kommer en person ind i huset, hvis du ikke er hjemme. Herefter har man et antal sekunder til at slå alarmen fra, hvis man for eksempel også selv er kommet til at aktivere systemet. Bliver alarmen ikke slået fra i tide, vil systemet sende besked til alarmcentralen eller til dig, så du kan reagere på indbruddet hurtigst muligt.

Et alarmsystem er dog ikke kun brugbar, når tyven er brudt ind. Idet tyvene har vanskeligere ved at begå indbrud i huse, der har et alarmsystem, har du også mindre risiko for at få indbrud. Det betyder, at du også slipper for at få en grim overraskelse, når du kommer hjem, på grund af der har været indbrud og at nogen har trængt ind på din private grund og rodet i dine private ejendele.

Man kan se hvordan indbrudstyven har rodet skuffer og skabe igennem, og hvordan værdifulde genstande er blevet fjernet fra sin plads. Måske har man mistet uvurderlige ejendele, som man aldrig nogensinde har mulighed for at få erstattet.

Én ting er de materielle skader, men noget andet er det personlige overgreb. Mange mennesker vil føle et personligt overgreb, fordi nogen har været inde i ens hjem og rodet i ens private ejendele. Et alarmsystem er derfor en god investering, da det vil minimere risikoen enormt for, at nogen bryder ind i dit hjem.

Typer af alarmsystemer

Alarmsystemer til hjemmet findes overordnet set i 3 typer, hvor prisen naturligvis varierer. Alarmerne kan på forskellig vis give besked, hvis der sker noget i dit hjem, som tyder på indbrud. Et alarmsystem kan derfor være med til at skabe tryghed, når du forlader dit hjem og dine værdigenstande, som for eksempel når du skal på ferie.

Priserne og måden på de forskellige systemer varierer. Vi anbefaler derfor, at du læser op på hver enkelt, så du får det bedste alarmsystem til at sikre dit hjem, når du sover eller ikke er hjemme.

Alarmsystem med vagt og udrykning

Den dyreste løsning ift. alarmsystemer er denne, da alarmen er tilkoblet et vagtværn, der rykker ud med det samme, der bliver registreret en bevægelse eller noget andet usædvanligt, der sætter alarmen i gang.

Alarmsystem der giver besked til dig og dine naboer

Denne type alarmsystem er et system, som du typisk selv kan sætte op. Her kan du vælge mellem flere forskellige startpakker alt efter om du bor i lejlighed, en villa eller et endnu større hus, som skal sikres mod tyveri og uvedkommende. Det er altid muligt at tilkøbe mere tilbehør, så du kan udvide alarmsystemet, så det hele tiden passer til dine behov.

Dette system er uden abonnement eller binding, da det er opsat via hjemmets eget wi-fi. I mange tilfælde er det muligt at tilkøbe et SMS kort, der kan sende SMS´er til din telefon, hvis alarmen går i gang, og internettet i dit hjem ikke virker, er blevet slået fra eller du ikke har internet på din telefon. Kortet virker typisk i ca. 1 år, og koster sjældent særlig meget at tilkøbe.

Skulle der komme ubudne gæster ind i din bolig, mens du sover eller ikke er hjemme, vil du og dem du vælger som kontakt fra dit netværk få en notifikation eller en SMS om, at der er registreret usædvanlig bevægelse i dit hjem.

Alarmsystem med sirene, men ikke giver besked til nogen

Det billigste alarmsystem er denne model. Hvis en af bevægelsescensorerne registrerer en bevægelse, mens alarmen er tilkoblet, vil en høj tone gå i gang, som oftest vil skræmme tyvene væk og samtidig alarmere naboerne. Dog sender dette system ikke nogen besked til din telefon, dit netværk eller videre til en alarmcentral. Her er det kun den høje lyd, der vil gå i gang og først stoppe, når det igen bliver frakoblet.

Husk klistermærker på døre og vinduer der viser, at du har et alarmsystem

Noget af det der øger sandsynligheden for, at tyvene ikke bryder ind hos dig, er alarmklistermærkerne. Dette kan nemlig være med til at skræmme tyvene væk, i og med at de kan se, at du får besked om, at der er indbrud, så snart alarmen går i gang.

Uanset hvilket alarmsystem du vælger, så er det altså vigtigt, at du viser, at du har en alarm. Skilte på døre, vinduer og lignende med en advarsel om alarmen gør, at tyven ofte bliver skræmt, inden indbruddet bliver påbegyndt. Det er derfor en god ide at hænge klistermærkerne op, så de er synlige på både døre, vinduer og postkassen.

Forskellen på at alarmsystem til hus og et alarmsystem til lejlighed

Der findes forskellige alarmsystemer, som passer til både lejligheder og huse. Men det kan godt være svært at finde ud af, hvad den helt præcise forskel er, på de mange forskellige alarmsystemer der er på markedet. Ofte vil der være nogle andre behov for et alarmsystem i et hus, end der vil være i en lejlighed.

Typisk er der flere muligheder for tyvene at bryde ind i et hus, end der er i en lejlighed, da der i et hus er flere rum og flere vinduer. Det vil derfor være essentielt at have flere rum- og vinduessensorer i et hus.

I en lejlighed skal man i stedet have fokus på nogle andre forhold. Bor du for eksempel i en højere etageejendom, vil det stort set være umuligt for en indbrudstyv at komme ind igennem et vindue. Det er derfor ikke nødvendigt med vinduessensorer. Har du en bagtrappe, vil det derimod være smart at købe en sensor dertil. Har du en lejlighed i stueetagen, skal du i stedet se din lejlighed som et hus, når det kommer til køb af alarmsystem. For at få den rette sikkerhed skal du derfor have en sensor på samtlige døre og vinduer.

Sådan kan du selv sikre dit hjem mod indbrud, når du er på ferie

  • Lås dit hjem forsvarligt af

Sørg for at døre og vinduer er aflåst, når du tager hjemmefra, så tyven ikke nemt kan bryde ind.

  • Gør det svært for tyven

Med en lav hæk bliver det svært for tyven at arbejde uforstyrret, da naboerne kan kigge ind, når de går forbi dit hjem.

  • Få dit hjem til at se ud som om der er nogen hjemme

Lad rodet ligge når du tager hjemmefra. Du kan også lade lyset være tændt, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme.

  • Inviter ikke selv tyven indenfor

Del ikke feriebilleder på sociale medier. Lad heller ikke dine værdigenstande ligge fremme, så tyven bliver fristet, hvis tyven kigger ind ad vinduet.

  • Bed dine naboer om hjælp

Indgå en aftale med dine naboer om at I holder øje med hinandens huse, når I hver især er udrejst.

  • Få et alarmsystem

Har du allerede et alarmsystem, så sørg for at denne er slået til. Hvis du endnu ikke har investeret i et, så er det værd at overveje, da det skaber tryghed, når du ikke er hjemme.

Kontakt dit forsikringsselskab hvis du vil installere alarmsystem

Er du i tvivl om, hvilket alarmsystem der er det bedste for dig at vælge, kan du med fordel kontakte dit forsikringsselskab, før du sætter dig fast på et bestemt system. Har du allerede installeret en alarm, er det også en god ide at tage fat i dem.

Nogle forsikringsselskaber har aftaler med alarmselskaber, som gør, at du kan få rabat på alarmsystemet. Andre forsikringsselskaber tilbyder deres eget alarmsystem i samarbejde med et alarmselskab. Derfor kan de ofte tilbyde det billigere, end hvis du selv går direkte til alarmselskabet.

Visse forsikringsselskaber giver derudover rabat på indboforsikringen, hvis du har installeret et alarmsystem, fordi alarmen er med til at sikre dit hjem bedre. Det kan derfor være værd at undersøge, hvilken betydning det har for din forsikringspræmie at opsætte en alarm. Det kan jo være, at opsætning af alarm hurtigt er tjent hjem igen ved at få en lavere præmie.

Tjekliste – sådan vælger du det rette alarmsystem

Når du skal købe et alarmsystem til hjemmet, er der ikke noget bestemt system, der er det rigtige for alle. Behov og ønsker om funktioner er individuelt fra person til person. Derudover har størrelse på bolig og familiesammensætning indflydelse på, hvilket alarmsystem der er det bedste for dig.

Du kan for eksempel stille dig selv følgende spørgsmål, inden du tager den endelige beslutning til valg af alarmsystem:

  • Vil du selv bygge og passe dit system eller ønsker du at benytte en alarmoperatør?
  • Ønsker du kun beskyttelse ved vinduer, døre m.m., så du kan have alarmen aktiv, selvom du er hjemme, eller har du brug for flere funktioner, eksempelvis brandalarmer, bevægelsessensorer m.m.?
  • Vil du både have et alarmsystem, hvor du kan se, hvad der sker i hjemmet, eller er det blot tilstrækkeligt med alarmfunktionen?
  • Har du husdyr hjemme i løbet af dagen, eller andre ting, der bevæger sig, som kan udløse eventuelle bevægelsessensorer?
  • Vil du have et system, hvor en alarmcentral med det samme undersøger, hvad der sker i dit hjem, eller vil du først selv kontrollere, om det er en falsk alarm?
  • Vil du kunne styre alarmsystemet fra mobiltelefonen?
  • Har du børn, der kommer hjem før dig? Kan de selv holde styr på en hemmelig kode og indtaste den, eller kræver det et system med en trådløs fjernbetjening?
  • Vil du gerne have besked, når alarmen bliver frakoblet hjemme hos dig?
  • Skal der medfølge tilbehør såsom sirene og projektør i systemet?
  • Vil du kunne udvide systemet med smarte funktioner, som for eksempel opkoblede brandalarmer, temperatursensorer, fugtsensorer med mere?
  • Skal en eventuel vagt fra centralen kun kontrollere perimeterbeskyttelsen, eller skal vedkommende også kunne komme ind i din bolig og kontrollere alle rum?
  • Vil du have batteribackup, så alarmen ikke bliver deaktiveret ved en strømafbrydelse?
  • Vil du have et system, som du selv ejer fra starten, eller et system som du først overtager efter et par år (tjek alarmoperatørens frikøbsvilkår)?
  • Vil du have besked fra en central, når der mangler batteri på dit alarmsystem?

Ofte stillede spørgsmål

Når du køber et alarmsystem til dit hjem, er der mange overvejelser, der skal tages. En af de første og vigtigste beslutninger du skal tage stilling til, er, om du ønsker at have et abonnement på dit alarmsystem eller ej.

Mange er skeptiske overfor, om de skal investere i et alarmsystem til deres hjem eller ej. En skepsis der ofte bliver gjort til skamme, når skaden er sket, og der har været ubudne gæster på besøg. At opdage et tyveri er et alarmsystem i høj grad med til at hjælpe med, da den aktiveres, så snart der er bevægelse, hvis og så frem alarmen er aktiveret.

Hvilket system du skal vælge, afhænger af dine personlige behov og hvor godt du ønsker at sikre dig og dit hjem. Men som minimum bør et alarmsystem opfylde følgende punkter:

  • Detektorer der reagerer på bevægelse i rummet. Detektorerne bliver typisk opsat i de rum, hvor der er værdigenstande at stjæle, samt i rum, hvor en indbrudstyv eventuelt vil bryde ind.
  • Har du kæledyr, er det en fordel, at du anskaffer en alarm, der gør det muligt for kæledyrsfiltrering, som gør, at din hund eller din kat ikke aktiverer alarmen, når den går rundt i huset, når du ikke er hjemme.

Prisen på et alarmsystem varigere rigtig meget. Hvis det skal være med abonnement koster det ca 2-300 kr. månedligt samt installeringsomkostninger. Du kan købe alarmer til 500-3.000 kr. og selv installere det.

Robin Hansen

Robin Hansen

Robin er forbrugerekspert her på tjekpriser.dk. Robin Hansen har bl.a. arbejdet inden for energi- og elbranchen og senere siddet med forsikringer hos nogle af de største udbydere. Han har derfor en del erfaring med sammenligning af priser fra udbydere.

Læs mere om Robin Hansen
Tilbage til toppen